Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens. Arkivfoto
Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens. Arkivfoto
15.08.2018 kl. 08.47

Fynske borgmestre kritiserer udligningsændringer

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) får i dag besøg af en borgmesterdelegation fra Fyn. Her vil han få at vide, at ændringerne i udligningssystemet har ramt landkommunerne ekstra hårdt.
tekst Rudi Holm

En række fynske borgmestre tager i dag til København for at mødes med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA). Borgmestrene vil gøre ministeren opmærksom på, at forårets ændringer i tilskuds- og udligningssystemet har ramt kommunerne hårdere end ventet.

– Vi er blevet hårdere ramt end forventet. Tilskuds- og udligningsmodellen mellem staten og kommunerne er blevet en kæmpe maskine, som ikke er korrekt estimeret ud fra de udgiftsbehov, vi kan se, vi har i kommunerne. Det er uholdbart, men vi kan ikke gøre andet end at spare, så må vi sideløbende tage kampen, og det er derfor, vi tager over for at tale med ministeren, siger borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), til Fyens Stiftstidende.

Assens-borgmesteren får følgeskab af kolleger fra Nordfyns, Kerteminde, Faaborg-Midtfyn og Svendborg Kommuner. Borgmestrene mener, at ændringerne i tilskuds- og udligningsmodellerne især rammer landkommunerne hårdt.

– Det er uholdbart, fordi kommuner med flere sociale udfordringer og lavere indkomster bliver ramt skævt, siger Søren Steen Andersen til avisen. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Efterreguleringen giver nye vindere og tabere
FOR ABONNENTER
Emneord
Udligning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fynske borgmestre kritiserer udligningsændringer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger