Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
15.08.2018 kl. 11.16

Borgere skal hjælpe kommunen med rottebekæmpelse

Mariagerfjord Kommune tilbyder borgere et rottebekæmpelseskørekort.
tekst Rudi Holm

Den varme sommer har været god for rotterne, som det har vrimlet med rundt om i landet. Rotteplagen betød blandt andet, at havnebadet i Aalborg måtte lukkes i løbet af sommeren.

I Mariagerfjord Kommune beder politikerne nu borgerne om hjælp til at komme rotteproblemerne til livs. De vil tilbyde en form for rottebekæmpelseskørekort, så folk selv kan gå på jagt efter gnaverne. Det er især møntet på medarbejdere i landbruget, gartnerier og levnedsmiddelbranchen.

– Hvis de selv kan gå ud og håndtere de problemer, så kan de gøre det hurtigere og dermed meget mere effektivt, end hvis de ringer til kommunen og siger "vi har rotter herude, vil I komme og kigge?", siger formand for teknik- og miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune, Jørgen Hammer Sørensen (DF) til DR Nordjylland.

Før borgerne får lov til at gå i gang med bekæmpelsen, kræver det et endagskursus i rottebekæmpelse og i øvrigt, at man har gennemført en anden uddannelse eller kursus omkring håndtering og anvendelse af kemikalier. Endvidere kræver kommunen, at rottegift ikke bruges forebyggende, men kun når der er konstateret rotter, og man har oplyst kommunen om det. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Sorø ansætter verdensmålsambassadør

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgere skal hjælpe kommunen med rottebekæmpelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger