Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.08.2018 kl. 14.30

Lodsejere i bitter kamp med kommune

Naturgenopretningsprojekt i Lille Vildmose har ført til stridigheder mellem Aalborg Kommune og en række lodsejere.
tekst Rudi Holm

Aalborg Kommune er kommet ud i en bitter strid med en gruppe lodsejere ved Lille Vildsmose, skriver TV 2 Nord. Striden handler om 50 hektar af den 7600 hektar fredede højmose.

Kommunen er i forbindelse med et større naturgenopretningsprojekt i vildmosen i gang med at grave på lodsejernes jord, og det mener lodsejerne ikke, at kommunen har lov til.

For ni år siden fik lodsejerne en erstatning på 70.000 kroner pr. hektar for ikke at dyrke deres jord, men de mener ikke at have givet kommunen lov til at udføre arbejde på jorden.

– Vi har fået en erstatning, det er rigtigt. Men det var for at undlade at dyrke vores jord som landbrugsjord, siger Helle Jensen, datter af en af lodsejerne, til TV 2 Nord.

LÆS OGSÅ Esbjerg-borgmester: Stop for olieudvinding er vemodigt men et godt skridt mod grøn omstilling

Lodsejerne ønsker yderligere erstatning eller ekspropriation, hvis kommunen fortsat skal grave på jorden. Kommunen mener ifølge TV 2 Nord, at de har lov til at fortsætte projektet.

For nylig måtte kommunen tilkalde politiet, fordi en af lodsejerne spærrede for det område, som kommunen var i gang med at grave på. Det endte med en anholdelse af lodsejeren. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lodsejere i bitter kamp med kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger