Arkivfoto
Arkivfoto
10.08.2018 kl. 15.31

Venstre svarer igen på udvalgsændringer: Vi ender med en farce

Venstre i Glostrup har fredag eftermiddag svaret igen på det nye Glostrup-flertals planer om at ændre udvalgsstrukturen. Partiet frygter en farce på linje med begivenhederne i Randers og Slagelse, lyder det.

Venstre i Glostrup har svaret igen på S, SF, K, EL og Bylistens planer om at ændre i udvalgsstrukturen. En ændring, der kan betyde, at borgmesterpartiet Venstre og støtterne i Dansk Folkeparti mister deres udvalgsformandsposter.

Svaret, som Venstre i Glostrup har sendt til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, lyder således:

Venstre er fortsat mest optaget af at få gennemført den politik, som fik opbakning fra over 30% af vælgerne ved valget i november. Desværre har den såkaldte samarbejdsgruppe endnu ikke udmeldt noget politisk eller henvendt sig omkring samarbejde. I Venstre håber vi fortsat på et bredt samarbejde til glæde for byens borgere.

Den tidligere venstremand Lars Thomsen, som jo med alle midler selv foranstaltede at blive enstemmigt ekskluderet og havde købt hjemmeside med sin egen liste før eksklusionen, har åbenlyst valgt at gå fra at være blå mand til at være rød lejesvend. Helt uden at blinke har han svigtet det parti, der skaffede ham en plads i kommunalbestyrelsen. Både Lars Thomsen og hans tro følgesvend Dan Kornbek Christiansen fra de Konservative må selvfølgelig selv i den sidste ende stå til ansvar over for deres vælgere.

LÆS OGSÅ Strammere regler for lokalpolitikeres løn under orlov på vej

Det nye flertal har netop stillet forslag om ny styrelsesvedtægt i Glostrup, blot 6 måneder efter alle partier i kommunalbestyrelsen i enighed vedtog styrelsesvedtægten for den nuværende valgperiode. Nu skal vi så igennem en farce, på linje med løjerne i Randers og Slagelse, hvor et nyt flertal gennem finurlige procedurer og alternative forklaringer vil sætte sig på alle udvalg og besætte alle formands- og næstformandsposter. I Randers faldt der dom i sagen lige før sommerferien, hvor en sådan vedtægtsændring er blevet erklæret ulovlig og der er indgivet stævning i Slagelse i en lignende sag.

På den baggrund har vi i Venstre i Glostrup besluttet at tage os den fornødne tid til at drøfte, hvordan vi bedst tjener Glostrups interesser. Det havde måske været klogere fra flertallets side at trække vejret en gang og afvente domsafsigelsen i den parallelle sag i Slagelse for at undgå at kaste Glostrup Kommune ud i et eventuelt opslidende retsopgør.”

Det nye flertal er opstået efter Lars Thomsen blev ekskluderet fra Venstre og sammen med den konservative Dan Kornbek Christiansen sluttede sig til partierne i rød blok og dannede et nyt flertal. Det flertal har de indtil videre valgt at bruge til at foreslå en ændring af udvalgsstrukturen, som kan betyde, at der skal ske nyvalg til formandsposterne i udvalgene. Det kan betyde, at Venstre og DF mister de tre formandsposter de fik i konstitueringsaftalen efter valget i november.

Det nye flertals forslag skal førstebehandles på et byrådsmøde på onsdag og andenbehandles på et ekstraordinært byrådsmøde onsdagen efter. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Venstre kårer ny spidskandidat i Slagelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre svarer igen på udvalgsændringer: Vi ender med en farce Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger