Foto: Per Dyrby
Foto: Per Dyrby
08.08.2018 kl. 11.53

Kendt svømmehal genåbner efter omfattende modernisering

I næste uge genåbner det ikoniske Vestbad. Svømmehallen er blevet topmoderne med blandt andet ny klatrevæg og varmtvandsbassin. Vestbad er blevet renoveret for 70 millioner kroner.
tekst Tom Ekeroth

Vestbad var ellers state of the art, da det blev anlagt i 1958-59, men har været tvunget gennem en renovering, så stedet lever op til ny lovgivning om vandrensningsanlæg. Rødovre og Brøndby kommuner valgte i den forbindelse at nytænke svømmehallen, så der i stedet for det gamle 50 meterbassin nu er blevet plads til et nyt 25 meter-bassin, et varmtvandsbassin og et dybvandsbassin med klatrevæg og udspringsskamler. Der er også et morskabsbassin med plads til leg, en wellnessafdeling og et nyrenoveret, stort fitnesscenter. Næste år åbner friluftsbadet udenfor.

Friluftsbadet klar næste år

– Når man ser på kvaliteten i landets svømmehaller, er Vestbad nu helt oppe på øverste hylde. Det er fantastisk, at vi har sådan et sted. Når friluftsbadet også står færdigt næste år, får vi et sted, som ganske enkelt er helt unikt, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S).

Forud for renoveringen blev der taget højde for publikums efterspørgsel, så der nu er et meget bredt sortiment af tilbud, som bliver efterspurgt af brugerne.

– Vestbad er mere end nogensinde til glæde for alle. De store børn og unge kan boltre sig i udspringsbassinet, mens små børn og mange ældre får glæde af det nye varmtvandsbassin. Samtidigt er det selvfølgelig stadig muligt at svømme baner, siger Brøndbys borgmester Kent Max Magelund (S).

LÆS OGSÅ Analyse: Nyt stadion behøver ikke koste kommunen en krone

Danmarks ældste friluftsbad

Vestbad er etableret i 1958-59. Det er et af Danmarks ældste friluftsbade.

  • 25 meter-svømmebassin med seks konkurrencebaner
  • Stort varmtvandsbassin til genoptræning, babysvømning og lignende
  • Dybvandsbassin med udspring og klatrevæg
  • 50 meter-bassinet er fjernet til fordel for de tre nye bassiner
  • Udvidelse af omklædningsområdet, bl.a. med familie- og handicapomklædningskabiner og babyomklædning
  • Nyt, stort fitness-område
  • Renovering af betonkonstruktioner og vandbehandlingsanlæg
  • Vestbad er ejet af Rødovre og Brøndby kommuner, og udgiften til renovering på 70 mio.kr. er derfor delt mellem de to kommuner.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kendt svømmehal genåbner efter omfattende modernisering Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger