Foto: Gentofte Kommune
Foto: Gentofte Kommune
08.08.2018 kl. 11.37

Fra journalist til kommunaldirektør

Gentofte Kommune ansætter tidligere journalist som kommunaldirektør.

Borgmester Hans Toft (K) indstiller til Gentofte Kommunalbestyrelse (møde 27.8), at direktør for børn, skole, kultur, unge og fritid, Torben Frølich, overtager stillingen som kommunaldirektør efter Frank E. Andersen, der 1. september skifter til den tilsvarende stilling i Slagelse. Det kan blive en bekræftelse på de bevingede ord: "Journalistik kan føre til alt, når bare man forlader den i tide".  Torben Frølich, 59 år, er nemlig oprindelig journalist, uddannet ved Danmarks Journalisthøjskole, gennemførte senere en MPA-uddannelse ved CBS og en lederuddannelse ved Dansk Management Forum.

Forlod journalistik i 2003

Efter at have afsluttet journalistuddannelsen i 1983 fortsatte han på skolen som lektorvikar og blev året efter ansat på Roskilde Tidende. Han var efterfølgende journalist og redaktionssekretær på Københavns Radio, inden han i 1992 blev udviklingskonsulent, underviser og kursusudvikler i Danmarks Radios udviklings- og uddannelsescenter. I 1994 blev han journalist på TV2/Lorry og året efter leder af DR-direktionens projektsekretariat. 

I 1996 vendte Torben Frølich tilbage til TV2/Lorry som redaktionschef, men forlod journalistikken i 2003 til fordel for at blive direktør i Lokale og Anlægsfonden, der udvikler, støtter og rådgiver om byggeri inden for idræt, kultur og fritid. 

I januar 2014 skiftede han til direktør-stillingen i Gentofte Kommune.  Han efterfulgte dengang Frank E. Andersen, der et par måneder tidligere havde overtaget stillingen som Gentoftes kommunaldirektør. emj@kl.dk 

LÆS OGSÅ Time Out: Frank E. Andersen
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fra journalist til kommunaldirektør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger