Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
08.08.2018 kl. 11.50

Flere penge til udvikling af landdistrikterne

Chancerne for at få tilskud i Ringkøbing-Skjern og Lemvig er større end normalt.
tekst Tom Ekeroth

Den 22. august er sidste frist for at søge LAG-midler i 2018. LAG (Lokal Aktions Gruppe) Lemvig, Ringkøbing-Skjern råder årligt over en bevilling på 2 millioner kroner til projekter i kommunernes landdistrikter og landsbyer. Men i år er der flere penge i puljen, fordi der er overførte beløb fra tidligere år og ekstra midler som følge af ubenyttede tilsagn. Chancerne for at få LAG-tilskud er denne gang derfor væsentligt bedre end sædvanligt.

 – Pengene er afsat til at skabe udvikling i landdistrikterne, og derfor uddeler vi både LAG-midler til projekter, der etablerer arbejdspladser, og til landsbyudviklings- og forskønnelsesprojekter, der appellerer til bosætning, fortæller LAG-koordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune Poul Nystrup Christensen.

Overflod af ideer 

Han håber derfor at få tilsendt en god stak ansøgninger til nye initiativer og projekter:

– Det er en fornøjelse at modtage ansøgningerne, fordi de vidner om al den nytænkning og alle de initiativer, der eksisterer rundt om i kommunen – og LAG-støtten forbedrer naturligvis chancen for at projekterne kan leve. På den måde formår LAG-midlerne at spænde et sikkerhedsnet ud under de gode idéer som til overflod eksisterer i landdistrikterne, siger Poul Nystrup Christensen.

LÆS OGSÅ Billund vil fjerne grimme huse

 Der kan maximalt ydes 50 procent i tilskud, og minimumsbeløbet, der kan søges om, er 50.000 kroner.

LAG kan give tilskud til forbedring af rammevilkår i landsbyer og landdistrikter, og der kan gives tilskud til iværksættere, især indenfor produktion, fødevarer, turisme og energi.

På hjemmesiden www.lag-lemvig-ringkoebingskjern.dk kan man læse mere og indsende sin ansøgning, ligesom LAG-koordinatoren gerne giver råd og vejledning på lag@rksk.dk

I de seneste tre år har LAG Lemvig, Ringkøbing-Skjern uddelt ca. 8 mio. kroner i tilskud til 34 projekter.

LÆS OGSÅ Penge til forsøg, der bringer beslutninger tættere på landdistrikter

De midler LAG Lemvig-Ringkøbing-Skjern råder over, kommer fra Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.

Både nystartede iværksættere og igangværende virksomheder, som etablerer en niche inden for sit eksisterende forretningsområde samt netværk blandt iværksættere er støtteberettigede.

Desuden kan LAG støtte konkrete aktiviteter for mere bosætning samt forbedring og vedligeholdelse af attraktive forhold i lokalområder. tek@kl.dk 

Emneord
Landdistrikter

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere penge til udvikling af landdistrikterne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger