Når kongeskibet lægger til og går til middag, så bliver det uden Jesper Kiel fra Enhedslisten. Foto: Colourbox
Når kongeskibet lægger til og går til middag, så bliver det uden Jesper Kiel fra Enhedslisten. Foto: Colourbox
08.08.2018 kl. 11.28

Enhedslisten nægter at spise med dronningen

Når dronning Margrethe besøger Svendborg til september bliver frokosten med byrådet uden Enhedslisten.
tekst Tom Ekeroth

Jesper Kiel og de øvrige repræsentanter for Enhedslisten i Svendborg Byråd vil ikke spise med dronningen, når hun kommer på besøg 6. september. Det skyldes blandt andet, at frokost skal indtages på Stella Maris Hotel de Luxe, som ifølge Jesper Kiel dels er dyr, dels ikke har tegnet overenskomst med de ansatte.

Hele byrådet er ganske vist inviteret, men på Facebook meddeler Jesper Kiel, at han har meldt afbud, og til Fyns Amts Avis oplyser han, at ingen af de tre fra Enhedslisten har i sinde at deltage. 

Den primære årsag er, at frokosten skal indtages på restauranten Stella Maris. 

– Jeg har spurgt 3F, om Stella Maris har overenskomst, og det har restauranten ikke. Det er ellers en dyr restaurant, så man skulle tro, at de havde råd til at betale deres folk en ordentlig løn og garantere dem de rettigheder, som er sikret i overenskomsten, siger Jesper Kiel til Fyns Amt Avis og tilføjer, at Svendborg Kommune er med til at blåstemple Stella Maris ved at indtage frokosten lige netop dér. Hvilket han finder problematisk. 

LÆS OGSÅ Jammerbugt har udpeget ny kommunaldirektør

Fik et godt tilbud

Borgmester Bo Hansen (S) ser helst, at alle virksomheder har tegnet overenskomst – men at han alligevel godt kan forsvare administrationens valg af Stella Maris. 

– Jeg har sikret mig, at de ansatte har overenskomstlignende vilkår, og jeg er i det hele taget rimelig betrygget. For de ville ikke få lov at uddanne alle de mennesker, som de uddanner, hvis de ikke havde ordnede forhold, siger Bo Hansen, der til Fyns Amts Avis oplyser, at det under planlægningen af besøget har ligget i baghovedet, at kommunen har været igennem en voldsom spareøvelse.

– Vi har tænkt en del over, at vi skulle finde et niveau, som er ret og rimeligt, og det betyder også noget for hoffet. Frokosten koster kommunen 180 kroner pr. person inklusiv drikkevarer. Det er et skarpt tilbud, ingen tvivl om det, siger Bo Hansen til Fyns Amts Avis. tek@kl.dk 

Emneord
Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Enhedslisten nægter at spise med dronningen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger