Foto: Mariagerfjord Kommune
Foto: Mariagerfjord Kommune
08.08.2018 kl. 11.47

DF spidskandidat melder sig ud af partiet

Jan Andersen, Mariagerfjord Byråd, har meldt sig ud af partiet. Han er utilfreds med partiets politik, som tillader dobbeltmandater.
tekst Tom Ekeroth

Partiets spidskandidat til sidste års kommunalvalg Jan Andersen offentliggjorde tirsdag, at han har meldt sig ud af partiet.

Det sker, fordi han er utilfreds med partiets politik om at tillade dobbeltmandater, hvor politikere må sidde i både byråd, regionsråd og folketing på samme tid.

– Hvis jeg går ind i hjertet og ser på, hvorfor jeg er lokalpolitiker, så er det for at lave gode beslutninger for borgerne i vores kommune. Derfor er det også vigtigt, at vi som politikere kommer til møderne, så vi kan diskutere både for og imod og være med til i god stemning at lave løsninger, hvor vi kan gøre vores kommune til et bedre sted at leve, bo og arbejde, siger han til DR Nordjylland.

"Pisse ærgerligt"

Partiet havde til i går tre pladser i byrådsgruppen. En af dem besættes af Pia Adelsteen, der også sidder i Folketinget.

LÆS OGSÅ Jammerbugt har udpeget ny kommunaldirektør

Over for DR Nordjylland bekræfter det tredje medlem af DF-gruppen, Jørgen Hammer Sørensen, at det til tider har knebet med at få samarbejdet i gruppen til at fungere.

Han kalder det ’pisse ærgerligt’, at Jan Andersen nu ikke længere er medlem af Dansk Folkeparti.

– Samarbejdet mellem Jan og mig har været fortræffeligt som i de seneste fire år. Den sidste i gruppen ser vi ikke så meget til. Vi ved godt, at hun har et job ovre i København, som hun også skal passe, siger Jørgen Hammer Sørensen til DR Nordjylland.

Til kritikken af dobbeltmandater siger hovedbestyrelsesmedlem og organisationskonsulent i Dansk Folkeparti Steen Thomsen:

LÆS OGSÅ Jeg er lige så ramt af politikerlede som alle andre
FOR ABONNENTER

– Jeg synes, det er drønærgerligt. Det at vi har tilladt dobbeltmandater er jo ikke noget nyt. Det er der fordele og ulemper ved. Fordelen er, at der er et link fra Mariagerfjord Kommune direkte ind i Folketinget, og at folketingsmedlemmerne også ved noget om, hvad der sker ude i byrådet. Det er fair nok, hvis man er imod det.

Jan Andersen vil nu gå i dialog med de andre partier i byrådet om et muligt samarbejde. tek@kl.dk 

Emneord
Partihop, Byråd

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF spidskandidat melder sig ud af partiet Felter med * skal udfyldes
 
Af: Kurt T. Larsen
Tidligere byrådsmedlem
Den 08.08.2018 kl. 17:18

Godt gået Jan Andersen

svar på: DF spidskandidat melder sig ud af partiet

Byrådspolitikere over hele landet gør vrøvl over den stigende arbejdsmængde, og beslutningerne fra byrådspolitikerne er måske derfor af særdeles tvivlsom karakter. De godkender stort set blot med lidt som oftest selvpromovering de sager, der bliver fremlagt af administrationen. Det kan man se i referaterne fra byrådsmøderne, hvor der som oftest står "Godkendt" og intet andet.
Der leveres ikke kvalitet svarende til løn og vederlag. Borgerne har overhovedet ingen garanti for, at det er lovlige beslutninger, der bliver taget, og det er ligesom det lokalpolitikerne skulle være garant for.

Som her, hvor det hævdes, at der er udbytte både med kendskab til lokale forhold og kendskab til, hvad der rører sig på Christiansborg. Det beviser bare, at de pågældende har et kæmpeproblem med kommunikation.
Dobbeltmandat er grådighed, og det bør afskaffes ved lov, for man kan ikke regne med politikernes moral og etik længere.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger