Marketingkoordinator Margrete Sørensen og praktikant samt eksilvestjyde André Vang Andersen. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
Marketingkoordinator Margrete Sørensen og praktikant samt eksilvestjyde André Vang Andersen. Foto: Ringkøbing-Skjern Kommune
07.08.2018 kl. 11.01

Ringkøbing-Skjern får eksilvestjyde i praktik

En seng på drengeværelset i Skjern og et praktikforløb hos kommunens afdeling for Udvikling, Erhverv og Turisme, er, hvad det 27-årige medlem af Klub Eksilvestjyder, André Vang Andersen, har i vente de kommende tre måneder.
tekst Tom Ekeroth

Til daglig bor André Vang Andersen i Aalborg, hvor han studerer sport- og eventmanagement - en professionsbacheloruddannelse med flere indlagte praktikperioder. Og faktisk er det ikke første gang, han vender kikkerten mod hjemstavnen for at finde en praktikplads. I efteråret 2016 var han i praktik i Ringkøbing Håndbold, hvor han blandt andet var med til skabe et arrangement for medlemmerne i Klub Eksilvestjyder i Aarhus.

Stærke rødder

André Vang Andersen har forsat stærke rødder i sin hjemby, Skjern, hvor det blandt andet er en fast tradition at mødes med gamle venner påskelørdag til sammenskudsgilde:

– Jeg har været rigtig glad for min opvækst i Skjern, og jeg nyder at besøge familie og venner, når jeg er hjemme, siger André Vang Andersen.

Han griber chancen for at spille lidt seriefodbold under praktikopholdet sammen med gamle venner og spillere, han tidligere har trænet.

LÆS OGSÅ Østarbejdere bliver i Vestjylland – og det glæder borgmestrene

– Da jeg blev præsenteret for Klub Eksilvestjyder fangede det straks min interesse, så da muligheden bød sig for at kombinere mit studie med kærligheden til min hjemstavn, slog jeg til med det samme, fortæller André Vang Andersen, der de næste tre måneder bor "hjemme" på sit gamle drengeværelse i Skjern.

Travle måneder forude

André Vang Andersens praktikophold startede lige på og hårdt den 1. august med et eksilvestjydearrangement til Bork Havn Musikfestival. De kommende 14 dage bliver han koblet på "Danmark Dejligst i Naturens Rige Festivalen," der holdes på Bundsbæk Mølle lørdag den 18. august.

 Efterfølgende står den på planlægning og koordinering af et eksilvestjydearrangement til vandsportsfestivalen WATERZ i Hvide Sande til september og herefter er fokus på eksilvestjydearrangementer med Skjern Håndbold og Ringkøbing Håndbold i studiebyerne når håndboldsæsonen går i gang:

– Jeg synes, det er et stærkt program, der er lagt for min praktikperiode, hvor jeg både får mulighed for at omsætte nogle af alle teorierne fra studiet og for at tage noget ansvar - jeg ser meget frem til de næste måneder, siger Andre Vang Andersen.

LÆS OGSÅ Randers konstituerer ny erhvervs- og bosætningschef

Kommunens marketingkoordinator, Margrete Møller Sørensen, glæder sig over, at André Vang Andersen har valgt at komme i praktik hos Ringkøbing-Skjern Kommune:

– Formålet med Klub Eksilvestjyder er at fastholde kontakten til de unge, når de flytter fra kommunen for at tage en videregående uddannelse, siger Margrete Møller Sørensen. tek@kl.dk 

Klubben for eksilvestjyder

Klub Eksilvestjyder er en gratis og uformel klub for folk, der tidligere har boet i Ringkøbing-Skjern kommune.

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016 efter at en til-fraflytteranalyse udarbejdet af Epinion viste, at flere end fire ud af 10, som flytter til Ringkøbing-Skjern kommune, tidligere har boet i kommunen.

Der er pt 692 medlemmer af Klub Eksilvestjyder. De er fordelt i alle de store uddannelsesbyer i Danmark.

Emneord
Bosætning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ringkøbing-Skjern får eksilvestjyde i praktik Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger