Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.08.2018 kl. 11.13

Hjælp til unge fra misbrugsfamilier

Nyt tilbud til unge der vokser op i misbrugsfamilier i Odsherred.
tekst Tom Ekeroth

Det kan have store konsekvenser at vokse op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug. Angst, lavt selvværd, selvmordstanker og problemer med at gennemføre studier og have et normalt socialt liv kan følge de unge, der er vokset op med forældre, der drikker eller tager stoffer. Men nu får unge fra hjem med misbrug mulighed for at få hjælp i Odsherred. Snart åbner nemlig en afdeling af TUBA, der tilbyder terapi og rådgivning til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op med alkohol- eller stofmisbrug i familien, i Nykøbing Sjælland. 

– Vi ved, hvor stor en belastning det kan være at vokse op i en familie, hvor alkoholen har taget overhånd. TUBA er en organisation, som i mange år har været et af de bedste tilbud, der har været til de unge, som har levet med alkoholmisbrug i familien. Der er derfor med oprigtig glæde, at vi byder TUBA velkommen til Odsherred med de nye muligheder, vi får for at give en ekstra støtte til de unge mennesker, som kan have meget barske oplevelser i bagagen, siger Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (S).

Der hvor de unge er

Behovet for hjælp er tydeligt. Allerede nu har TUBA en håndfuld unge fra Odsherred Kommune, der rejser til afdelingen i Holbæk for at få hjælp. De og andre unge får nu mulighed for at få hjælp uden at skulle rejse langt for den. 

– Det er en af TUBAs kerneværdier at møde de unge der, hvor de er. Vi har længe ønsket at få mulighed for at hjælpe de unge i Odsherred, og vi er glade for, at det nu bliver muligt, siger TUBAs landsleder Henrik Appel.  Afdelingen i Odsherred er TUBAs 29. afdeling. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Digital platform for stofrådgivning indstillet til international pris

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hjælp til unge fra misbrugsfamilier Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger