Illustration: Helsingør Kommune
Illustration: Helsingør Kommune
07.08.2018 kl. 11.26

Forurening gør nyt stadion dyrere

Helsingør Kommune er nødt til at afsætte ekstra 10 millioner kroner i forbindelse med byggeriet af det nye Helsingør Stadion. Jorden skal undersøges for granater og ammunition.
tekst Tom Ekeroth

To forureningssager har ramt byggeriet af et nyt stadion, men pengene til ekstra-regningen finder Helsingør Byråd dog i puljer afsat netop til forureningsudgifter. 

– I vores budget har vi jo penge til den slags udfordringer med forurening, for eksempel PCB. Der har også været udgifter til skimmelsvamp, siger Benedikte Kiær (K) til Helsingør Dagblad.

Forureningen kommer fra to kilder. Dels gamle granater, dels slagger fyldt med tungmetaller. Slaggerne ar været brugt til opbygningen af en grusbane ved Helsingør Hallen.

Eksplosivt 

Fundet af granaterne i jorden i stadion-byggefeltet giver i sig selv en ekstraregning på formentlig tre til fire millioner kroner, erfarer Helsingør Dagblad. Og det beløb er, erkendes det, kun et gæt, fordi situationen kan udvikle sig alt efter, hvad jorden viser sig at gemme på. 

LÆS OGSÅ Høje-Taastrup har den største kommunale byggeaktivitet

For at sikre, at ingen kommer til skade ved den videre udgravning, er det allerede besluttet, at al jord skal gennemsøges for ammunition, før der kan graves. 

Fundet af slaggerne fyldt med tungmetaller kan betyde, at kommunen skal finde fem til seks millioner kroner ekstra til stadion-byggeriet. 

Forventningen er, at der skal fjernes op mod 400 ton slagger samt selve grusbanen plus af sikkerhedshensyn også den jord, som ligger umiddelbart under slaggerne. At få fjernet, kørt og deponeret et ton slagger koster cirka 1.500 kroner, så derfor ender ekstra-regningen på de op mod seks mio. kr. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forurening gør nyt stadion dyrere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger