Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.08.2018 kl. 11.38

Borgmester: Flyt uddannelser ud af de store byer

Guldborgsunds borgmester John Brædder (L) vil have flere uddannelser ud i provinsen, hvor der er masser af studieboliger.
tekst Tom Ekeroth

Knap 65.000 unge har netop fået at vide, de kan begynde på en uddannelse efter sommerferien. En uddannelse som højst sandsynlig ligger i en af de store byer – København, Odense, Aalborg eller Aarhus.

Landdistrikternes Fællesråd har lavet en opgørelse der viser, at 75 procent af de studiepladser, der er blevet tilbudt, ligger i en af de store byer. Og det er helt forkert, mener rådet.

– Vi har masser af ledige uddannelsesboliger. Vi har uddannelsesboliggaranti. Der er rigtig meget, der tilsiger, at det er en god idé at flytte flere uddannelser ud i provinsen, siger John Brædder, bestyrelsesmedlem i Landdistrikternes Fællesråd og borgmester i Guldborgsund Kommune til TV-Øst.

Skævvridning 

Det giver en skævvridning af hele landet, at så mange uddannelsespladser er samlet i de store byer, mener Landdistrikternes Fællesråd.

LÆS OGSÅ Uddannelser flyttes ud i 10 kommuner

– Det er en del af det her med Danmark i balance. Vi ved jo, at når man uddanner sig et givent sted, så er chancen for, at man bliver boende og får et job der ret stor. Det skaber noget bosætning. Det er en af nøglerne til at få et Danmark i balance, siger John Brædder.

Regeringen har lavet ti nye uddannelsesstationer over hele landet. I vores region betyder det, at der er kommet en bioanalytikeruddannelse i Kalundborg, og at man nu kan uddanne sig som produktionsteknolog i Nykøbing Falster. Men det er langt fra nok, mener Landdistrikternes Fællesråd, der opfordrer til, at man prøver at tænke anderledes. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester: Flyt uddannelser ud af de store byer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger