Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.08.2018 kl. 09.27

Vejen kommune mangler 50 millioner kroner

Demografien og flere voksne handicappede presser kommunen, der skal prioritere voldsomt for at få budgetterne til at hænge sammen.
tekst Tom Ekeroth

Flere ældre, højere fødselstal og flere voksne handicappede, der har behov for støtte. Det er årsagerne til, at Vejen Kommunes driftsomkostninger for 2019 og overslagsårene 2020-2022 årligt i det tekniske budget er mellem 40 og 50 millioner kroner højere end budgetteret, skriver JydskeVestkysten. 

Samtidig har kommunen en økonomisk målsætning om et budgetteret driftsoverskud på 70 mio. kr., der skal gøre det muligt at investere i for eksempel veje og bygninger. 

Det betyder, at byrådet ved de kommende budgetforhandlinger skal prioritere udgifterne voldsomt for at få budgetterne til at hænge sammen. 

Vejen Kommune arbejder med et råderumskatalog, hvor hvert fagudvalg finder og sætter 1,5 procent af serviceudgifterne i spil til nye investeringer. Sparede man alle forslag i råderumskataloget væk, ville politikerne kun kunne hente omkring 28 millioner kroner. Så der skal besparelser til, siger borgmester Egon Fræhr (V). 

LÆS OGSÅ Spareplan: Færre chefer, mindre kommunikation og mindre mad

– Opgaven i år er betydeligt større og mere bøvlet. Vi skal finde 50 millioner kroner. Det er en hård nød at knække, og det kan ikke undgås, at det vil gøre ondt nogle steder. De tidligere år er vi kommet igennem budgetforhandlingerne med en effektiviseringsøvelse og har dermed undgået deciderede besparelser. I år er opgaven så stor, at vi ikke kommer uden om besparelser. Det er jeg selvfølgelig ikke glad for, og jeg har brugt en del tid på at spekulere over det. Det vil jeg ikke lægge skjul på, siger borgmesteren til JydskeVestkysten.

En skattestigning kan der ikke blive tale. Det har de partier, der er med i konstitueringsaftalen forpligtet hinanden på. tek@kl.dk 

Emneord
Budget, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Vejen kommune mangler 50 millioner kroner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger