Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.08.2018 kl. 11.11

Svært at huske men vinteren var dyr

Det er lidt svært at huske nu, men vinteren varede næsten til påske. Så derfor slås Vejle Kommunes vejafdeling med en millionoverskridelse.
tekst Tom Ekeroth

Hvor meget sommeren kan komme til at koste kommunerne er ikke til at overskue lige i øjeblikket. Men I Vejle kan man se, at den hårde, kolde vinter blev dyr. Den varede næsten til påske, og det betyder at Vejle Kommunes vejafdeling har en stor overskridelse af budgettet. 

Ifølge Vejle Amts Folkeblad er det ni millioner kroner ekstra kommunen forventer at bruge på salt og snerydning. På forhånd er der afsat 15,9 millioner kroner til vintertjeneste i 2018 – men ifølge kommunens egen oversigt over forbruget efter seks måneder, er der udsigt til at bruge op til 25 millioner kroner. 

– Det kan blive et par millioner mere eller mindre – alt efter, hvordan de sidste måneder af 2018 bliver rent vejrmæssigt. Men det er helt sikkert, at vi kommer til at overskride budgettet, siger formanden for teknisk udvalg, Christoffer Melson (V) til avisen. 

Med den udsigt venter der politikere og forvaltning en ekstra opgave de kommende måneder. Som udgangspunkt skal de ekstra penge findes indenfor udvalgets eget budget. 

LÆS OGSÅ Kommunerne bragte klimaet ned på jorden i Glasgow

Her ligger dog i forvejen cirka 2,5 millioner kroner og venter på at blive brugt. Pengene var en del af en ekstra bevilling til det tekniske område i årets budget: 

– De skulle bruges til at få alt til at stå lidt skarpere, bedre gadefejning, hurtigere opmaling af striber på vejene og så videre. Men vi har ventet med at sætte det arbejde igang, og måske bliver vi nødt til at bruge dem til at dække en del af underskuddet, siger udvalgsformanden. 

Vejle Kommune har pænt meget vej, cirka 2.000 kilometer, af dem skal 238 kilometer være ryddet hele døgnet. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Svært at huske men vinteren var dyr Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger