Rygetrangen blev bekæmpet med fælles zumba-dans i solen den første dag. De kommende uger vil der være flere forskellige aktiviteter og konkurrencer i alle pauser. Foto: Randers Social- og Sundhedsskole
Rygetrangen blev bekæmpet med fælles zumba-dans i solen den første dag. De kommende uger vil der være flere forskellige aktiviteter og konkurrencer i alle pauser. Foto: Randers Social- og Sundhedsskole
06.08.2018 kl. 11.19

Social- og sundhedsskole skal være helt røgfri

Fremover må elever, kursister og ansatte på Randers Social- og Sundhedsskole undvære smøgerne i skole- og arbejdstiden. I ambitionen om at være et sundt og levende uddannelsessted har skolen netop indført rygeforbud for alle.
tekst Tom Ekeroth

Rygeskuret er pakket ind i farvestrålende bannere, askebægrene er fjernet, og inden ugens udgang vil eleverne selv få anledning til at fjerne de sidste skodrester fra parkeringspladsen. Randers Social- og Sundhedsskole har indført komplet rygeforbud for elever, kursister og ansatte.

Forbuddet, der både gælder på skolens arealer og uden for skolens område, skal blandt andet være med til at forberede eleverne på den virkelighed, der venter dem på deres fremtidige røgfri arbejdspladser. 

– I dag er langt de fleste af vores elevers arbejdspladser og praktikpladser allerede røgfri. Det giver god mening, da medarbejderne arbejder meget tæt med både børn, unge og ældre borgere, som fortjener at blive skånet for røg eller bare lugten af røg i forbindelse med omsorg og pleje i deres hverdag. Den del af arbejdslivet vil vi gerne forberede eleverne på ved også at indføre rygestop her på skolen, siger Ann Taul Andersen, chef for rekruttering og gennemførelse på Randers Social- og Sundhedsskole.

Alle uddannelserne på Randers Social- og Sundhedsskole handler om sundhed. Eleverne uddanner sig til at rådgive i sund livsstil, til at understøtte rehabilitering eller til at være forbilleder for pædagogiske målgrupper. 

LÆS OGSÅ Bornholm har fundet ny direktør i egne rækker

Beslutningen om skolens nye rygeforbud er velovervejet, og den er truffet i samarbejde med skolens elevråd, der bakker op om projektet. Men Ann Taul Andersen er forberedt på, at rygeforbuddet alligevel bliver en stor omvæltning for mange:

– For rigtig mange bliver det en stor udfordring at skulle undvære cigaretterne, mens de er i skole eller på arbejde. Derfor er vi klar med en masse nye tiltag, som skal hjælpe gennem omvæltningen. Så vi får travlt den kommende tid, men det er et rigtig spændende projekt, som vi glæder os meget til at føre ud i virkeligheden, siger Ann Taul Andersen. tek@kl.dk 

Emneord
Rygepolitik, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Social- og sundhedsskole skal være helt røgfri Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger