Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.08.2018 kl. 10.45

Aalborg Kommune vil frede sin byparker

Fire parker skal sikres for eftertiden. København, Aarhus, Frederiksberg og Odense kommune har allerede fredet parker.
tekst Tom Ekeroth

Sammen med Danmarks Naturfredningsforening vil Aalborg Kommune bede Fredningsnævnet om at frede Skanseparken, Østre Anlæg, Kildeparken samt Sohngårdsholmparken.

– Flere og flere mennesker flytter til byerne og politikerne har ønsket at sikre dem nogle grønne fristeder, forklarer stadsgartner Kirsten Lund Andersen til DR.

Fredningen skal eksempelvis sikre, at parkerne indeholder masser af planter, græsplæner og store, gamle fuldkronede træer. En fredning kan indeholde bestemmelser om, at der ikke må bygges ind i træerne, at træerne får plads og deres rødder står i god muld, og at parkerne kun må bruges til et vist antal arrangementer og så videre, fortælle Kirsten Lund Andersen.

Kildeparken i Aalborg bliver hvert år brugt til Nordeuropas største karneval. Og det skal den blive ved med.

LÆS OGSÅ Naturperler udpeget i ny kanon

Danmarks Naturfredningsforening synes, det er en rigtig god ide at kommunerne får sikret de grønne områder, mens tid er, og mens de har indflydelse på det.

– Det er vores erfaring, at det er rigtig, rigtig svært for kommuner at håndhæve beskyttelsen, hvis der kommer et stort pres for at lave for eksempel en kommerciel virksomhed i en offentlig park, siger fredningsleder Birgitte Ingrisch. Hendes forbillede er ifølge DR amerikansk:

– Vi skal se på vores parker, som New York ser på Central Park. Det er et no-go område. Det skal ligge der og være et grønt åndehul for byens voksende befolkning. Derfor er det vigtigt, at vi får fredet og beskyttet vores egne parker, siger Birgitte Ingrisch

Aalborg Kommune er den seneste i rækken af kommuner, der freder sine bynære parker. Det har København, Frederiksberg og Odense allerede gjort. I fjor blev Botanisk Have i Aarhus fredet. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Bornholm har Danmarks dyreste strand
Emneord
Fredning, Natur, Fritid

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aalborg Kommune vil frede sin byparker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger