Foto: Rødovre Kommune
Foto: Rødovre Kommune
25.04.2018 kl. 16.28

Kamp om trafikstøj mellem Rødovre og Folketinget

Flere tusinde borgere i Rødovre er plaget af støj fra Motorring 3. Folketinget har tidligere afsat penge til området, men der mangler fortsat støjskærm på dele af den statsejede vej.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Rødovre Kommune vil gerne have Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg til med egne øre at høre støjproblemerne ved Motorring 3. Derfor har kommunen to gange inviteret medlemmerne af udvalget på besøg, efter at kommunen i slutningen af 2016 selv havde foretræde for folketingsudvalget. Indtil videre er besøget ikke blevet til noget. Udvalget har senest takket nej med en bemærkning om, at der ikke var penge til støjbekæmpelse lige nu.

Den forklaring er formanden for teknik- og miljøudvalget i Rødovre, Jan Kongebro (S), utilfreds med.

– Det er under al kritik. Folketinget bliver nødt til at tage støjproblemerne seriøst. Vi kommer til at banke på deres dør, indtil de har gjort noget ved støjen fra Motorring 3 i Rødovre. De må komme ud i virkeligheden og tale med de Rødovreborgere, som oplever støjen på egen krop, siger Jan Kongebro i en pressemeddelelse.

Støjreducering på egne veje

Tilbage i 2010 afsatte Folketinget 10 millioner kroner til støjskærm ved en del af Motorring 3, men der mangler stadig støjskærm på noget af strækningen.

LÆS OGSÅ Elbiler: Frederiksberg nærmer sig fuld dækning med ladestandere

– Der er flere tusinde borgere i Rødovre, der er plaget af støj fra Motorring 3. Støjen er langt over den vejledende grænseværdi for trafikstøj ved boliger. Det er statens vej og derfor også deres opgave at få nedbragt støjen. Siden de i 2008 lavede udvidelsen med Danmarks største motorvejskryds i Rødovre, er både trafikken og støjen steget betragteligt, siger Jan Kongebro.

Mens kommunen venter på, at Folketinget tager sig af den statsejede vej, fortsætter kommunen selv med at bekæmpe støjen på de kommunalt ejede veje de kommende år. Det gør de blandt andet ved at bruge støjreducerende asfalt og hastighedsnedsættelser. Det fremgår af Rødovre Kommunes nye støjhandlingsplan. Over tid forventer man, at det gør en forskel for dem, der bor i nærheden af de store trafikveje som Tårnvej, Korsdalsvej og Roskildevej.

Rødovre Kommunes støjhandlingsplan er i høring fra den 26. april til 21. juni. sarp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kamp om trafikstøj mellem Rødovre og Folketinget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger