Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.04.2018 kl. 09.42

Gribskov mister 250 millioner

Borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost kalder resultatet af udligningsreformen urimelig. Kommunen står over for store økonomiske udfordringer, men skal alligevel af med et stort årligt beløb.
tekst Tom Ekeroth

Forhandlingerne på Christiansborg om udligningsreformen er brudt sammen, og det ærgrer borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov).

– Vi kunne have fået mellem 30 og 50 millioner kroner mere mellem hænderne om året, end vi har i dag, men fordi forhandlingerne er brudt sammen, så er det kun en lille del, der bliver ændret. Ændringen betyder ganske vist, at vores økonomisk hårdt pressede kommune skal af med cirka 10 millioner kroner færre end i dag, men Gribskov står fortsat i en vanskelig situation, hvor vi skal af med cirka 250 millioner, konstaterer borgmesteren på kommunens hjemmeside.

Han mener, at der er brug for en alvorlig gentænkning af systemet, så Gribskovs store økonomiske udfordringer i højere grad kommer frem i lyset, og kommunen dermed får en bedre sammenhæng mellem indtægter og udgiftsbehov:

– Det må være helt ubegribeligt for borgerne, når vi har et faldende børnetal, relativt mange ældre borgere og ikke mindst et stigende antal borgere, som kræver ekstra pleje, når de bliver udskrevet fra hospitalet, siger Anders Gerner Frost.

LÆS OGSÅ Udligning uden ende
FOR ABONNENTER

Han vurderer, at kommunens udfordringer simpelthen bliver overset eller undervurderet af Økonomi- og Indenrigsministeriet:

– Det er som om, at vores borgere ikke rigtig passer ind i Økonomi- og Indenrigsministeriets regneark. Det virker som om, at de tror, vi er en halvrig kommune, fordi vi ligger i Nordsjælland og har nogle dyre sommerhuse, men det er altså langtfra sandheden, konstaterer Anders Gerner Frost. tek@kl.dk 

Emneord
Udligning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Gribskov mister 250 millioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger