Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
23.04.2018 kl. 09.38

Enhedslisten vil skærpe reglerne for festen

Det københavnske natteliv er omfattende og støjende. Nu vil teknik - og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen skærpe reglerne for det københavnske restaurationsliv.
tekst Tom Ekeroth

Natten er lang og munter i København. Bare ikke for naboerne til det omfattende natteliv. Derfor vil teknik-og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (Enh.) skærpe reglerne for de københavnske barer, diskoteker og værtshuse:

– Vi synes, at det er vigtigt med balance mellem, at der selvfølgelig skal være fest, men at det også skal være rart at bo i byen, siger teknik- og miljøborgmesteren til Berlingske.

Senere i dag beslutter Teknik-og Miljøudvalget, om man vil skærpe reglerne for støj i nattelivet eller ej.

Der er en række forskellige forslag:

LÆS OGSÅ Evaluering: Kommunerne er blevet bedre til at tænke strategisk om idræt

For det første skal alle restaurationer, der spiller højere end baggrundsmusik, være forsynet med en lydsluse (en ekstra dør ved indgangen).

Derudover skal de udarbejde en støjmålerapport samt indregulere, blokere og plombere musikanlæg og lignende. En støjrapport koster omkring 20.000-30.000 kroner.

Og så må restaurationer ikke spille musik udendørs på offentligt areal undtagen ved særlige lejligheder, hvor en tilladelse er givet.

Et andet tiltag, der skal stemmes om i dag, handler om møbler til udeservering. Der skal et øget fokus på, at møblerne skal pakkes forsvarligt væk, mens man også vil kunne fratage tilladelsen til udeservering i et år, hvis det ikke sker:

LÆS OGSÅ Folkebiblioteket kan mere end bare bøger

– Problemet er, at når du ikke pakker borde og stole væk, så bliver det brugt i løbet af natten. Folk køber alkohol og sætter sig der, så festen fortsætter hele natten. Det vil vi gerne begrænse, så det stadig er muligt at bo i indre by, siger Ninna Hedeager Olsen. tek@kl.dk 

Emneord
Natteliv, Fritid, Kultur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Enhedslisten vil skærpe reglerne for festen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger