Foto: Annette Timmermann / Færgen
Foto: Annette Timmermann / Færgen
23.04.2018 kl. 11.51

DF vil have fremskudt færgeleje på Lolland

Et færgeleje tre kilometer ude i vandet kan gøre Langelandsfærgen konkurrencedygtig med Storebæltsbroen.
tekst Tom Ekeroth

Sejlturen med færgen fra Tårs på Lolland til Spodsbjerg på Langeland skal ned på den halve tid. Ellers kan den ikke konkurrere med Storebæltsbroen. Det mener finansordfører for Dansk Folkeparti og medlem af byrådet i Guldborgsund, René Christensen.

Han reagerer på, at Langelandsfærgen i sidste uge fik afslag på en ansøgning om økonomisk kompensation, der ellers skulle have gjort færgen konkurrencedygtig i forhold til Storebæltsbroen.

Men nu er tanken altså, at man kan slå broen på hurtighed frem for pris, hvis sejltiden går fra de nuværende 45 minutter til de ventede 22 minutter.

– Det er vigtigt at se på, hvordan vi får gjort færgen rentabel på almindelige konkurrencevilkår, og der er det interessant at se på, om en fremrykket havn kan gøre, at vi kan komme derhen, siger René Christensen til DR.

LÆS OGSÅ Grænsekontrol udfordrer bornholmerne

Som det er i dag, skal færgen sejle omkring tre kilometer på lavt vand, før den kan gå i havn i Tårs. Derfor er færgen nødt til at sætte farten ned, hvilket forlænger sejltiden betragteligt. Løsningen, man lige nu undersøger, er derfor at bygge et færgeleje tre kilometer ude i vandet, så færgen slipper for at sætte farten ned.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S), Lolland Kommune synes, at det fremskudte færgeleje er en rigtig god ide. Det vil hjælpe Lolland til at blive mere centralt placeret i regionen

– Det vil betyde vækstmuligheder på begge sider af langelandsbæltet. Lolland-Falster og Langeland og Sydfyn er jo lidt en slags regional endestation. Men det er man jo ikke mere, hvis man får en hurtigere forbindelse, siger han til DR.

Når den faste forbindelse over Femern Bælt står færdig, vil en hurtig færgerute være det naturlige valg for dem, der skal videre til Fyn, mener borgmesteren. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Læk af fortrolige oplysninger fra byråd koster 10.000 kroner i bøde

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: DF vil have fremskudt færgeleje på Lolland Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger