Colourbox
Colourbox
19.04.2018 kl. 09.08

Hård kritik af regeringen for at snuppe parkeringspenge

Trængslen i byerne risikerer at blive øget, når kommunerne fra næste år skal aflevere op mod 350 millioner kroner i parkeringsafgifter, mener KL-udvalgsformand.
tekst Rudi Holm

Regeringen får hård kommunal kritik for en ny politisk aftale om parkeringsafgifter, der kommer til at koste kommunerne op mod 350 millioner kroner årligt.

– Den nye aftale skader kommunernes mulighed for at forebygge trængslen i byerne og udvikle nye byområder. Det var et fornuftigt princip, at kommunerne kunne bruge parkeringsindtægterne til at bygge parkeringshuse og parkeringspladser, men nu bliver det meget vanskeligere at få skabt plads til de mange biler i byerne, fordi investeringerne fremover skal betales af skattekroner, siger Jacob Bjerregaard (S), formand for KL's miljø- og forsyningsudvalg.

Den nye aftale tvinger kommunerne til at aflevere 70 procent af parkeringsindtægterne til staten. Alene Københavns Kommune står til at miste 260 millioner kroner ifølge kommunens egne beregninger. Noget der kritiseres hårdt af kommunens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL):

– København bruger ikke betalingsparkering som en pengemaskine. Vi bruger betalingsparkering til at regulere trængslen. Sætter vi prisen på parkering ned, bliver det mere attraktivt for pendlerne at tage bilen, og så vil trængslen stige. Det er regeringen måske ligeglad med. Men jeg agter fortsat at bruge betalingsparkering, der er kommunernes eneste redskab til at sikre bedre fremkommelighed, siger hun til Altinget. ruh@kl.dk

LÆS OGSÅ Struer dropper også p-vagter efter regeringsindgreb

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Hård kritik af regeringen for at snuppe parkeringspenge Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger