Colourbox
Colourbox
18.04.2018 kl. 11.07

Staten snupper trecifret millionbeløb fra kommunerne

Landets kommuner mister fra næste år mellem 300 og 350 millioner kroner som følge af ny aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti.
tekst Rudi Holm

Kommunernes indtjening på parkeringsbilletter og -bøder bliver mindre fra 2019. Det står klart, efter at regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt at snuppe en større andel af de penge, som kommunerne henter hjem på området. I alt skønner Økonomi- og Indenrigsministeriet, at det drejer sig om mellem 300 til 350 millioner kroner, der i fremtiden flytter fra de kommunale kasser og over i det statslige system.

Den nuværende modregningsordning bliver ifølge økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) strammet op, så 70 procent af indtægten fra p-billetter og afgifter fra ulovlig parkering bliver modregnet i kommunernes bloktilskud.

– P-billetter må ikke være en pengemaskine eller skjulte skatter for kommunerne. Når bilisterne betaler for at stille bilen, skal pengene gå til trafikale investeringer. Ikke til at fylde kommunekassen op eller bruge pengene på andre områder, siger Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

I 2016 fik kommunerne i alt 800 millioner kroner ind på salg af p-billetter og bøder. Det er især bykommuner, som får mange penge ind på parkering. København, Frederiksberg, Aarhus og Aalborg Kommuner tegner sig for knap 90 procent af indtægterne, og de nye regler vil derfor ramme disse kommuner hårdest.

LÆS OGSÅ Struer dropper også p-vagter efter regeringsindgreb

– Nogle steder virker det i dag, som om der er flere p-vagter end parkeringspladser. Men nu gør vi det mindre lukrativt for kommunerne at opkræve afgifter, siger økonomi- og indenrigsministeren. ruh@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Staten snupper trecifret millionbeløb fra kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger