Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.04.2018 kl. 15.22

Haderslev vil være forsøgskommune

Landdistriktsudvalget i Haderslev ønsker at stå i spidsen for udviklingen af mere levedygtige landsbyer.
tekst Rudi Holm

Haderslev Kommune vil gerne være et foregangsbillede på at skabe mere levedygtige landsbyer i Danmark. Kommunens landdistriktsudvalg mødtes i dag med Folketingets udvalg for landdistrikter og øer, hvor man ud over at diskutere rammebetingelser og udvikling i landdistrikterne også tilbød sig som forsøgskommune for et tættere samarbejde mellem borgere, kommune og stat i udviklingen af landområderne.

– Vi havde en åben og rigtig god drøftelse med Folketingets udvalg for landdistrikter og øer om et eventuelt samarbejde, der kan understøtte de bæredygtige elementer i landdistrikterne. Vi har tilbudt at være forsøgskommune i et sådant samarbejde, og vi er glade for, at udvalgets medlemmer nu bringer sagen videre til ministeren på området, fortæller formanden for Haderslev Kommunes landdistriktsudvalg, Bent Kloster (V).

Regeringen har nedsat et Udvalg for Levedygtige Landsbyer, som netop er barslet med en rapport med både anbefalinger, men også med identifikation af de nødvendige kriterier, der karakteriserer en levedygtig landsby.

– Der er naturligvis grundlæggende betingelser, der skal være opfyldt for at sikre en bæredygtig udvikling i vore landsbyer og de kriterier, udvalget for levedygtige landsbyer har fundet frem til, stemmer meget fint overens med den viden, vi har i Haderslev Kommune. Det handler om tidssvarende boliger med adgang til naturen, om nærhed til den offentlige trafik, om tilgængelighed i forhold til beskæftigelse og så selve den kulturelle og sociale sammenhængskraft, siger næstformand i kommunens landdistriktsudvalg, Bo Morthorst Rasmussen (S). ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Billund vil fjerne grimme huse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Haderslev vil være forsøgskommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger