Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.04.2018 kl. 14.22

Udligningskollaps udløser blandede reaktioner fra borgmestrene

Der er både glæde og skuffelse blandt landets borgmestre over, at det ikke lykkedes politikerne på Christiansborg at blive enige om et nyt udligningssystem. En enkelt peger på, at det var en ægte "Christiansborgopgave", som de ikke magtede.
tekst Rudi Holm

Reaktionerne i kommunerne ovenpå de kollapsede forhandlinger om et nyt kommunalt udligningssystem spænder fra dyb skuffelse til en vis glæde.

En af de skuffede er Københavns overborgmester Frank Jensen (S), der gør opmærksom på, at den manglende fornyelse af udligningen vil koste Københavns Kommune 550 millioner kroner på grund af en udskældt statistik-opdatering over indvandreres uddannelse.

– En opdatering, som økonomi- og indenrigsministeren selv har sagt er behæftet med en "væsentlig usikkerhed og således ikke har den kvalitet, som ellers forbindes med Danmarks Statistik". Det er komplet useriøst, at en opdatering på så spinkelt et grundlag skal have så voldsomme konsekvenser for københavnernes velfærd. Vi er langt over grænsen for, hvad København og københavnerne skal finde sig i, skriver Frank Jensen på Facebook.

Skriv hvad du søger