Foto: Struer Kommune
Foto: Struer Kommune
17.04.2018 kl. 10.50

Kommune meldt til politiet

Landskendt førtidspensionssag er anmeldt til politiet. Anmelderen mener, at kommunalpolitikere og kommunaldirektør har forbrudt sig mod straffeloven.
tekst Rudi Holm

Struer Kommune er blevet meldt til politiet i en sag om en 61-årig kvinde, der gennem længere tid har kæmpet for at få tilkendt førtidspension. Bag anmeldelsen af byrådet og kommunaldirektør Mads Gammelmark står borgeren Michael Nielsen, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Han mener, at kommunalpolitikerne og kommunaldirektøren har forbrudt sig mod pensionslovens paragraf 17 og straffelovens paragraf 150 i sagen om den stærkt svækkede Ulla Astrup.

– Jeg synes, at det er uartigt, at kommunaldirektøren kan sidde og sige, at han ved, at Ulla får sin pension, men alligevel undlader at give hende den. Det øger presset på borgeren, at kommunen udskyder beslutningen, og borgeren lider unødigt. Der er så mange modstridende ting i denne sag, som retfærdiggør, at jeg henviser til straffelovens paragraf 150, siger Michael Nielsen.

Mads Gammelmark har ikke hørt fra politiet om anmeldelsen.

LÆS OGSÅ Halvdelen af sager om børnehandicap omgøres

– Vi er ret overbeviste om, at vi gør det bedste i den sag her. Sagen er i proces og bevægelse, og derfor ligger den ikke og sylter et eller andet sted, fortæller han til avisen.

Ulla Astrups sag blev landskendt, da hun medvirkede i en tv-dokumentar, hvor hun fortalte om, hvordan hun var blevet afvist til førtidspension, selv om hun er hårdt ramt af Parkinsons sygdom og den sjældne skoliose. I dag kan hun ikke løfte sit hoved mere end 45 grader, hun kan ikke bøje sig ned, har daglige smerter og kan ikke løfte noget, der vejer mere end fem kilo. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune meldt til politiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger