Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
16.04.2018 kl. 08.22

Mulig korruptionssag efterforskes

Advokatfirma undersøger om kommunal chef har misbrugt sin stilling ved at begunstige sit eget rådgivningsfirma.
tekst Rudi Holm

En mulig korruptionssag undersøges for øjeblikket i Københavns Kommune. Det sker på baggrund af to anonyme henvendelser fra såkaldte whistleblowere, skriver B.T.

Sagen handler om en chef i afdelingen for byggetilladelser i kommunens teknik- og miljøforvaltning, som ved siden af sit kommunale chefjob har drevet et firma, der yder rådgivning om byggesagsbehandling.

– Fra flere sider har jeg hørt, at pågældende mellemleder har et bemærkelsesværdigt tæt samarbejde med flere mindre entreprenører, og i en konkret sag blev jeg oplyst fra sagsbehandleren om, at "jeg synes også, sagen er på grænsen, men jeg har fået besked fra min chef om, at den skal presses igennem", skriver en af whistleblowerne angiveligt ifølge B.T. i en rapport om sagen.

Kommunen har hyret advokatfirmaet Bech-Bruun til at undersøge sagen.

LÆS OGSÅ Kommunale ekspropriationer skal gås efter i sømmene

En anden whistleblower har ifølge avisen overfor kommunen rejst kritik af, at borgmesteren og direktionen i teknik- og miljøforvaltningen ikke reagerede på forholdet, selv om de angiveligt var vidende om forholdet.

Hverken den daværende teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (Enh.), eller den ansvarlige forvaltning i kommunen, økonomiforvaltningen, har ønsket at kommentere sagen, skriver B.T. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Mulig korruptionssag efterforskes Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger