Foto: Høje-Taastrup Kommune
Foto: Høje-Taastrup Kommune
16.04.2018 kl. 11.06

KL-forhandler: Krise i forhandlingerne

Trods maratonforhandlinger er der fortsat ikke udsigt til et overenskomstforlig på det kommunale område.
tekst Rudi Holm

Trods 21 timers forhandlinger om en ny overenskomst for de offentligt ansatte i kommunerne, kom parterne angiveligt ikke tættere på en aftale. Da forhandlerne trådte ud af Forligsinstitutionen mandag morgen, var det uden positive meldinger.

– Jo, man kan roligt betegne det som en krise i forhandlingerne. Vi har været meget optaget af at skabe bevægelse, så vi kan undgå en storkonflikt. Men når regnebrættet gøres op, er vi ikke kommet meget nærmere en løsning, siger den kommunale topforhandler, Michael Ziegler (K) til TV 2.

Han vurderer efter maratonforhandlingerne, at risikoen for en storkonflikt nu er truende.

– Risikoen for storkonflikt anser jeg stadig for at være ret høj, al den stund, at vi nu er rykket et døgn tættere på den absolutte deadline, siger han.

LÆS OGSÅ Kampvalg i lærerforeningen: Ny kandidat melder sig på banen

Forhandlerne, der gik ind til forhandlingsbordet søndag klokken 10, mødes igen i morgen tirsdag klokken 14 til, hvad der kan være sidste chance, inden en konflikt bryder ud. Forligsmand Mette Christensen kan dog vælge at udsætte de varslede strejker og lockouter i yderligere 14 dage.

Her til formiddag mødes forhandlerne på det regionale område, og klokken 17 mødes parterne på det statslige område. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: KL-forhandler: Krise i forhandlingerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger