Det nye formandskab i Danmarks Biblioteksforening består af politisk næstformand Jane Jegind (tv.), formand Steen Bording Andersen (midt) og faglig næstformand Jakob Lærkes (th.). foto: Danmarks Biblioteksforening
Det nye formandskab i Danmarks Biblioteksforening består af politisk næstformand Jane Jegind (tv.), formand Steen Bording Andersen (midt) og faglig næstformand Jakob Lærkes (th.). foto: Danmarks Biblioteksforening
13.04.2018 kl. 10.51

Biblioteksforening har fået nyt formandskab

Danmarks Biblioteksforening har valgt nyt formandskab. Udvalgsformand fra Aarhus fortsætter i formandsstolen.

Der var genvalg til formanden, da Danmarks Biblioteksforening holdt Bibliotekspolitisk Topmøde i MCH Herning Kongrescenter.

Den siddende formand, Steen Bording Andersen (S), der er kulturudvalgsformand i Aarhus Kommune, fik genvalg uden modkandidater.

– Jeg glæder mig i den nye periode til arbejdet for en bibliotekslov, der sætter mennesker i stedet for materialer i centrum, og som giver borgerne ordet – i allerbredeste forstand, siger den genvalgte formand i en pressemeddelelse.

Til de to næstformandposter – en politisk og en faglig næstformand – var der til gengæld udskiftning.

LÆS OGSÅ I Gribskov går man på biblioteket hver anden uge
FOR ABONNENTER

Politisk næstformand Hanne Pigonska (V) fra Odsherred havde valgt ikke at genopstille. Hendes plads får i stedet Jane Jegind (V), der er rådmand for by- og kulturforvaltningen i Odense.

– At understøtte og rodfæste demokratiet ser jeg som en af bibliotekernes hovedopgaver - ikke mindst i tider med fake news og alternative nyhedskilder. Læselysten blandt børn og unge er faldende - det skal vi have vendt, en opgave som også bibliotekerne har en væsentlig rolle i, siger Jane Jegind.

Den faglige næstformandspost får også et nyt ansigt. Kirsten Boelt, der er bibliotekschef i Aalborg genopstillede ikke. I stedet blev Gladsaxes bibliotekschef, Jakob Lærkes, valgt som faglig næstformand.

– Danmarks Biblioteksforening har igennem de sidste mange år været afsender på et utal af vigtige debatter og projekter, og har fået sat fornyet fokus på bibliotekerne. Jeg er stolt over den store opbakning jeg har modtaget og jeg glæder mig til at bidrage til det vigtige arbejde som faglig næstformand i Danmarks Biblioteksforening, siger Jakob Lærkes.

LÆS OGSÅ Folkebiblioteket kan mere end bare bøger

Danmarks Biblioteksforening arbejder for at skabe de bedst mulige biblioteker for landets borgere. 77 af landets kommuner og Flensborg Kommune er medlemmer. Derudover har foreningen 300 personlige og institutionelle medlemmer, ligesom cirka 40 bibliotekarstuderende er medlemmer. jki@kl.dk

Emneord
Biblioteker, Kultur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Biblioteksforening har fået nyt formandskab Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger