Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
11.04.2018 kl. 15.11

Eftervederlag skulle gå til godt formål: Bliver brugt til revolutionært partiarbejde i stedet

En pose partiskattepenge i Enhedslisten skulle egentlig være gået til et godt formål. Men nu har partiets københavnske lokalafdeling besluttet at proppe pengene i partikassen i stedet.

131.000 kroner, som Enhedslistens tidligere teknik- og miljøborgmester Morten Kabell betalte i partiskat af sit eftervederlag, skulle bruges til et godt formål. Det var svaret fra bestyrelsen i Enhedslisten København, efter et regulært stormvejr omkring Morten Kabells eftervederlag, som han kunne hæve fra Københavns Kommune, samtidig med at han fik løn fra sit nye job.

Men nu viser det sig, at medlemmerne af Enhedslisten i København, som opkrævede partiskatten, har besluttet, at pengene skal gå i partikassen alligevel. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge morgenavisen besluttede lokalafdelingens medlemmer nemlig på sin generalforsamling den 10. marts, at ændre beslutningen, der skulle sikre, at partiet, der er imod dobbeltløn til eks-politikere, ikke selv drog nytte af det.

Forslaget, som ifølge Jyllands-Posten blev vedtaget med stemmerne 59 for og 53 imod, lød på, at penge ikke lugter, og derfor bør ”indgå i det regulære budget og bruges i det revolutionære arbejde.”

LÆS OGSÅ Borgmestre ønsker mere i løn
FOR ABONNENTER

Enhedslisten i København har udpeget et nu tidligere bestyrelsesmedlem til at udtale sig om sagen. Hun havde foretrukket, at pengene var blevet brugt til et godt formål, som planen var oprindeligt.

– Men jeg synes ikke, at det er moralsk forkert eller noget i den retning. For mig var det vigtigste, at vi ikke fremadrettet kunne have situationer, hvor folk fik dobbeltløn. Det sørgede generalforsamlingen for ved at ændre vedtægterne,« siger Eva Milsted Enoksen, som talspersonen hedder, til Jyllands-Posten.

Da Morten Kabell trådte af som teknik- og miljøborgmester med udgangen af 2017, var han efter fire års tjeneste berettiget til seks månedslønninger i eftervederlag. Samtidig begyndte han som vicedirektør i virksomheden Copenhagenize, som arbejder med byudvikling, trafik og cyklisme.

Dermed kunne han i årets første seks måneder hæve løn to steder fra. En praksis som er helt lovlig, men også udskældt. Blandt andet af personer i Morten Kabells eget parti, der har langet ud efter blandt andet Carl Holst (V), der kunne hæve eftervederlag fra sin tid som regionsrådsformand, samtidig med at hun fik løn for at være minister.

Enhedslisten i København besluttede også på generalforsamlingen, at det for fremtiden skal være imod vedtægterne at modtage eftervederlag og løn på samme tid, hvis man er valgt for Enhedslisten. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Eftervederlag skulle gå til godt formål: Bliver brugt til revolutionært partiarbejde i stedet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger