Arkivfoto
Arkivfoto
10.04.2018 kl. 15.52

Fagforbund protesterer over lockout-fodbold i skoletiden

To idrætsklubber i Nyborg Kommune havde planlagt fodboldtræning i skoletiden, hvis en storkonflikt bryder ud. Den idé bryder lokale fagforbund sig ikke om.

En fodboldklub, der tilbyder træning af skolebørn i skoletiden under en lockout, er ikke i orden. I hvert fald ikke, hvis man spørger Dansk Sygeplejeråd, 3F Østfyn, FOA og Pædagogmedhjælpernes Fagforening. De opfordrer i et brev de to foreninger til at holde sig ude af konflikten og ikke arrangere, det de oplever som pasning af lockoutramte skoleelever.

Det skriver DR Fyn.

To lokale, fynske fodboldklubber, Nyborg GIF og Vindinge Boldklub, har nemlig valgt at give skoleeleverne mulighed for at få fodboldtræning under en eventuel lockout.

Men det er det samme som at tilbyde en form for pasning, der kan sidestilles med konfliktramt arbejde.

LÆS OGSÅ Stor aftale skal sikre mandskab til kritiske funktioner i kommunerne

– Vi blev lidt forundrede, da vi hørte om det her. Vi mener ikke, at de enkelte sportsklubber skal blande sig det her. Det er et anliggende mellem arbejdsgiver og arbejdstager, siger Anja Skovgaard Nissen, der er fællestillidsrepræsentant for Dansk Sygeplejeråd i Nyborg til DR Fyn.

Formanden for Vindinge Boldklub er dog ikke imponeret over fagforbundenes indsigelser. Carsten Johansen, som han hedder, vil ikke bare opgive lockout-fodbolden.

– Vi synes ikke, de skal bestemme, hvad vi skal komme med af tilbud, siger han til DR Fyn.

Fagforeningerne og KL forhandler i øjeblikket om nye overenskomster på det kommunale område. Forhandlinger er gået i hårdknude og ligger nu i Forligsinstitutionen, der indtil videre har udskudt de varslede strejker og lockout indtil henholdsvis den 22. og 28. april. Parterne mødes hos forligsmanden til forhandlinger i morgen onsdag. jki@kl.dk

LÆS OGSÅ Bundsgaard og Bondo tror på arbejdstidsaftale for lærerne til foråret

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fagforbund protesterer over lockout-fodbold i skoletiden Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger