Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
09.04.2018 kl. 10.19

Kontrolenhed skraber syv millioner sammen

Brøndby Kommunes kontrolenhed har sparet kommunen for syv millioner kroner i 2017. Det er rekord for enheden.

Det kan betale sig at undersøge, om kommunens borgere får ydelser, som de ikke har ret til. Det er konklusionen i Brøndby, hvor kommunens kontrolenhed i 2017 har stoppet ydelser for fem millioner og fundet frem til to millioner kroner, som er udbetalt uretmæssigt. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Jeg noterer med tilfredshed, at vi sparer fælleskassen for mange udgifter ved at sætte en stopper for socialt bedrageri. Borgernes retssikkerhed er i højsædet og derfor går vores Kontrolenhed også efter bedrageri, der ikke nødvendigvis giver kommunen en økonomisk besparelse. For det handler ikke om at indkassere mest muligt, men om at vi sikrer, at borgerne får de ydelser, de har ret til – hverken mere eller mindre, siger kommunens borgmester Kent Magelund (S).

Millionbeløbet er det største, som enheden hidtil har kradset ind på et år. Metoden har været, at sætte fokus på kontanthjælpsmodtagere. Her har enheden udtrukket fem procent af kommunens kontanthjælpsmodtagere tilfældigt og undersøgt dem nærmere.

– Det er første, men ikke sidste gang, at vi laver en stikprøve blandt kontanthjælpsmodtagere. Det viser sig desværre, at en del ikke følger reglerne. Vi er især stødt på mange, der arbejder ved siden af, at de modtager kontanthjælp, forklarer Bettina Ohm Eriksen fra Brøndby Kommunes kontrolenhed.

LÆS OGSÅ Stigning i førtidspensioner i København

Ifølge pressemeddelelsen er det især kontanthjælpsmodtagere, der arbejder sort eller rejser til udlandet uden at fortælle det til kommunen, som har fået stoppet ydelser eller er blevet mødt med et krav om tilbagebetaling.

De uretmæssige udbetalinger bliver ofte opdaget ved, at nogen tipper kommunen. Det kan enten være andre offentlige instanser eller borgere. Sidste år var der 19 borgere, som tog kontakt til kommunen, fordi de havde mistanke om socialt bedrageri. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kontrolenhed skraber syv millioner sammen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger