Arkivfoto
Arkivfoto
09.04.2018 kl. 15.40

Kommune til kamp mod boligspekulanter: Ansætter boligsocial medarbejder

Lolland Kommune hjælper borgere på det private lejemarked med at undersøge, om deres bolig er sikker at bo i.

Borgere i Lolland Kommune kan nu få hjælp til at undersøge, om deres private lejebolig lever op til det, de er blevet lovet. Til det formål har kommunen ansat en boligsocial medarbejder, som kan tage ud til lejere og kigge deres måske kommende bolig igennem.

– Mange oplever problemer med private udlejningsejendomme i kommunen, og det skal vi have lavet om på. Derfor giver vi nu kommende lejere mulighed for at få professionel hjælp til at gennemgå private ejendomme, inden de lejer dem. På den måde kan vi tage problemerne i opløbet, og flere undgår at sidde i en utilfredsstillende bolig og at skulle igennem en lang og opslidende kondemneringssag, siger formand for Teknisk Udvalg i Lolland Kommune, Gert Mortensen (S).

Den boligsociale medarbejder, der også tager ud til nuværende lejere, skal afhjælpe det problem, at alt for mange lejere, ifølge Lolland Kommune, oplever, at de flytter ind i en bolig, der ikke lever op til det, de blev lovet på forhånd. Medarbejderen kan tage ud til en bolig og gennemgå den for at se, om den er i ordentlig stand. For eksempel om der er skimmelsvamp, så boligen er sundhedsfarlig at bo i, eller om der er brandfare forbundet med at bo i boligen.

Ifølge Rie Christensen, der er teamleder i Byggeri og Ejendomme i Lolland Kommune, er det især boliger, der bliver lejet ud via lejeboligportaler som Den Blå Avis, der er problemer med. Det fortæller hun til TV Øst.

LÆS OGSÅ Nyt koncept: Unge, seniorer, familier og handicappede under samme tag

– Billeder kan være taknemmelige, og lejerne ser måske ikke helt, hvilken stand boligen er i, før de har skrevet under på lejekontrakten. Vi vil gerne hjælpe lejeren til at vurdere, om boligen f.eks. er fugtig, har huller i taget og måske er præget af skimmelsvamp. Derudover undersøger medarbejderen, om boligen er brandfarlig, siger Rie Christensen. jki@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune til kamp mod boligspekulanter: Ansætter boligsocial medarbejder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger