Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.04.2018 kl. 10.48

Venstre i Slagelse overvejer retssag

Efter dommen i Randers er Venstre i Slagelse klar til at gå rettens vej.
tekst Tom Ekeroth

Efter at Retten i Randers gav tre fyrede udvalgsformænd medhold i, at det var ulovligt, at ændre kommunens udvalgsstruktur, er Venstre i det urolige Slagelse også klar til at gå rettens vej. I første omgang håber gruppeformand Knud Vincents dog på, at det brede samarbejde kan genoptages.

Det tog lang tid at få borgmesterposten i Slagelse på plads, men til sidst lykkedes det Socialdemokratiet og Liberal Alliance i Slagelse at blive enige om at tage to år hver på borgmesterposten. I december blev hele byrådet så enige om at lægge stridighederne bag sig og lavede en bred samarbejdsaftale. Men i marts blev den aftale revet i stykker, fordi borgmesteren beskyldte oppositionen for samarbejdsvanskeligheder.

I sidste uge valgte flertallet i byrådet så at ændre styrelsesvedtægten, så oppositionspartierne mistede alle formandsposter i udvalgene.

Seneste udvikling er, at Venstre i Slagelse er klar til at gå rettens vej, hvis ikke ændringerne bliver rullet tilbage. Det er Randers-sagen, der har sat gang i overvejelserne.

LÆS OGSÅ Minister åbner for nødstyre

Venstres gruppeformand i Slagelse Knud Vincents håber dog ikke, det bliver nødvendigt med en retssag i Slagelse, men det kan blive nødvendigt. Han har sendt en invitation til borgmester John Dyrby Paulsen (S) om at få gang i samarbejdet i stedet for at skulle ud i en lang og opslidende retssag.

John Dyrby Paulsen vil meget gerne samarbejde, men han kommer ikke til at ændre på styrelsesvedtægten.

– Styrelsesvedtægten bliver ikke ændret. De er fuldstændig saglige og reelle, men samarbejdet mellem de to blokke er vi altid villige til at drøfte og derunder også, hvad der kan besættes af forskellige udvalgsposter, siger han til DR.

Nu håber borgmesteren bare, at oppositionen reelt vil samarbejde, og at det hele ikke bare er et pressestunt.

LÆS OGSÅ Konservative foreslår at droppe dækningsafgiften

John Dyrby Paulsen vil dog tage det med sindsro, hvis det hele skulle ende med en retssag.

– Situationen i Slagelse er helt anderledes, end den har været i Randers. På beskrivelsen af forholdene i Randers kan man se, at forholdene er anderledes, end de har været i Slagelse Kommune, siger borgmesteren. tek@kl.dk 

Emneord
Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Venstre i Slagelse overvejer retssag Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger