Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.04.2018 kl. 11.48

Penge til underernærede ældre

Nye tværfaglige indsatser skal få flere kilo på sidebenene af underernærede ældre. Det er formålet med en ny pulje, som kommunerne kan søge fra i dag.

Mere end hver anden ældre, der bor i plejebolig eller modtager hjemmehjælp i eget hjem, er i særlig risiko for at blive underernærede. Det viser flere studier, og underernæring kan få alvorlige konsekvenser såsom øget sygelighed, nedsat livskvalitet og funktionsnedsættelse for den enkelte.

Derfor kan kommunerne nu søge midler igennem Sundheds- og Ældreministeriet til at afprøve forskellige modeller for tværfagligt samarbejde om ernæringsindsatser.

– Underernæring er en alvorlig problemstilling for mange ældre, og derfor er det også så vigtigt, at vi bliver ved med at se på, hvordan vi kan møde de ældres behov, så de får vakt appetitten, siger ældreminister Thyra Frank og fortsætter:

– Det handler i høj grad om kendskabet til den enkelte, men det er også vigtigt, at der er en opmærksomhed mellem faggrupperne i forhold til, hvad der kan virke. Med denne her pulje kan medarbejderne rundt omkring forhåbentlig få mulighed for at udvikle deres gode idéer endnu mere.

LÆS OGSÅ Middagen skal være hyggelig
FOR ABONNENTER

Det tværfaglige skal udbygges

Der er tidligere lavet en række anbefalinger og værktøjer målrettet medarbejdere i kommuner, som skal understøtte arbejdet med at sikre ældre den rette ernæring.

Med puljen skal det tværfaglige samarbejde udbygges, så for eksempel kliniske diætister, tandplejere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, læger osv. kan indgå i et samarbejde om at bekæmpe underernæring og uplanlagt vægttab blandt ældre og dermed forhindre de sundhedsmæssige konsekvenser forbundet hermed.

Puljen målrettet tværfaglige ernæringsindsatser for underernærede ældre eller ældre med uplanlagt vægttab er en del af satspuljeaftalen på ældreområdet 2018-2021. Der er afsat i alt 13,2 millioner kroner.

Puljen kan søges af en eller flere kommuner i samarbejde, eventuelt med inddragelse af private aktører. Ansøgningsfristen er den 31. maj 2018. tkn@kl.dk 

LÆS OGSÅ Madglæde i Gladsaxe
FOR ABONNENTER

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Penge til underernærede ældre Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger