Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
05.04.2018 kl. 11.46

Det spiller i ældreplejen i Struer

Struer Kommune løfter ældreplejen med flere varme hænder, en udvidelse af klippekortordningen og ugentlig musikterapi til demente.

Struer Kommune tager nu fat på at forbedre servicen for kommunens ældre og svage borgere. Det er en konsekvens af budgetlægningen for 2018, hvor der var flertal for at prioritere flere varme hænder og et serviceløft på ældreområdet.

I har byrådet afsat en ekstra million kroner i budgettet for 2018, 2019 og 2020 til serviceudvidelserne. Samtidig har Struer Kommune fået en andel på 2,3 millioner kroner af en national pulje på 500 millioner kroner til bedre bemanding i ældreplejen.

Anvendelsen af både millionen fra byrådet og millionerne fra Finansloven tog Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget stilling til på sit møde i går, og der bliver råd til at løfte flere områder af ældreplejen, som dækker både bemanding og behandling.

Mere livsglæde og bedre helbred

Størstedelen af den ekstra million bliver brugt til at øge den eksisterende klippekortordning for personlig pleje. De resterende 150.000 kroner er afsat til at give demente ældre musikterapi i 12 timer ugentligt – foreløbigt i en forsøgsordning på et år.

LÆS OGSÅ Aarhus giver historisk løft til ældreområdet

– Vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger på klippekortordningen, fordi den giver en fleksibilitet i det daglige liv for de borgere, der har brug for hjælp og pleje. Så jeg tror, en udvidelse af den vil gøre en stor forskel for den enkelte, der kan få hjælp til det, der betyder noget for dem i hverdagen. Så kan de ældre selv vælge, om de vil i bad, en tur i byen eller noget andet, siger udvalgsformand Grethe Hestbech (SF).

Udvalgsformanden glæder sig også over bevillingen til musikterapi for demente.

– Musikterapi har vi store forventninger til. Det kan give nogle af kommunens svageste borgere livsglæde og måske også bedre helbred at indgå i dette projekt. Så jeg er rigtig glad for den samlede serviceudvidelse, vi er blevet enige om, siger Grethe Hestbech.

Flere timer til pleje

De tilførte midler på 2,3 millioner kroner fra Finansloven skal først og fremmest gå til at øge nuværende deltidsmedarbejderes timetal til fuld tid. Modellen forventes at give bedre sammenhæng for de ældre og dermed en bedre service, samtidig med at arbejdsglæden bliver større og igangværende projekter kan blive færdiggjort hurtigere.

LÆS OGSÅ Kerteminde klar med millionløft af ældreområdet

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) er meget tilfreds med, at byrådets intentioner om et tydeligt løft af flere områder af ældreplejen nu giver konkrete resultater.

– En god og fleksibel ældrepleje er vigtig for det gode og sammenhængende lokalsamfund, der er ramme om det gode liv for så mange som muligt. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan sikre, at kommunens ældre og svage borgere kommer til at mærke en bedre service og flere hænder til at løfte serviceopgaven. Blandt andet kan man nu vælge et ekstra bad med klippekortet, hvis man får hjemmehjælp. Det synes jeg er et konkret og synligt tegn på, at vi prioriterer ældreplejen og en værdig alderdom i Struer Kommune, siger Niels Viggo Lynghøj. tkn@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Det spiller i ældreplejen i Struer Felter med * skal udfyldes
 
Af: Tanja Nielsen
FOA
Den 06.04.2018 kl. 06:18

Ikke godt nok

svar på: Det spiller i ældreplejen i Struer

Det er rigtig fint at der tilføres midler til klippekort og ret til fuldtid, men dette kan ikke gøre det.... Jeg er i disse dage rundt på samtlige arbejdspladser og hjælpe med at lave nødberedsskabsplaner til den kommende strejke. Her tydeliggøres det, at der slet ikke er ansat faglært personale nok. Der kan ikke engang laves nødberedsskabplaner hvor hver anden weekend er dækket ind. Dette er simpelthen ikke godt nok kære politikker. Det er en ommer...
Mvh Tanja Nielsen
Sektorformand
FOA Holstebro

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger