Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.04.2018 kl. 10.48

Forhandlinger sat på pause

En ganske kort forhandlingsdag blev det til i går for topfolkene i overenskomstforhandlingerne.
tekst Tom Ekeroth

Kort efter middag tirsdag satte parterne sig til rette i Forligsinstitutionen, og klokken nåede ikke meget mere end at passere 18, inden de gik derfra igen uden at være kommet nærmere en aftale om, hvor meget de offentligt ansattes løn skal stige i de kommende år.

– Forhandlingerne er sat på pause. Vi har nu forhandlet i to dage, og der har også været bevægelse i rummet. Vi er en del tættere på hinanden, end da vi kom ind i Forligsen. Men vi er også et sted, hvor vi ikke kan komme videre – og derfor giver det ikke mening lige nu at forhandle videre, siger kommunernes forhandler, Michael Ziegler (K) til DR.

Ifølge Michael Ziegler kræver de kommunalt ansatte mere i løn, end hvad han finder realistisk.

Forhandlet til langt ud på natten

I to dage har der været forhandlet intensivt om lønsystemet på det kommunale område mellem de kommunalt ansatte og Kommunernes Landsforening. Mandag blev der forhandlet til langt ud på natten om et lønsystem foreslået af arbejdsgiverne. Og i dag var det så lønmodtagernes tur til at give et bud på det fremtidige lønsystem.

LÆS OGSÅ Kampvalg i lærerforeningen: Ny kandidat melder sig på banen

– Vi har givet et bud, som Kommunernes Landsforening synes er for højt, og derfor mener Forligsmanden, at vi ikke kommer videre lige nu, siger Dennis Kristensen, der er formand for FOA og næstformand i Forhandlingsfællesskabet, ifølge DR.

Der er ikke noget nyt tidspunkt for, hvornår der igen skal forhandles i kommunalt regi.

Onsdag i sidste uge valgte forligsmand Mette Christensen at inddrage påsken til forhandlinger, da hun udskød en mulig storkonflikt med 14 dage. Dermed kan en storkonflikt nu tidligst begynde 22. april. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forhandlinger sat på pause Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger