Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.09.2017 kl. 09.24

Politikere vil have en øl-løsning

Folk, som arbejder frivilligt for Helsingør Kommune, skal have lov til at nyde en øl af og til, men under ansvar, mener blandt andre borgmester Benedikte Kiær (K).
tekst Tom Ekeroth

Det kan ikke tillades, at frivillige i kommunens tjeneste optræder berusede eller er til fare for sig selv eller andre på vagten.

På den anden side kan kommunens forbud mod at indtage alkohol på arbejdspladsen, som gælder de kommunalt ansatte, ikke overføres direkte på de mennesker, som arbejder ulønnet for Helsingør Kommune.

Den holdning kommer fra ledende politikere i Helsingør Byråd.

De glæder sig til en kommende debat i byrådets økonomiudvalg, hvor alkoholpolitikken i forhold til de frivillige skal lægges.

LÆS OGSÅ Kælderkold modtagelse af alkoholforbud

– Frem for alt vil jeg understrege, at vi er utroligt glade for vores frivillige og deres store indsats. Vi ser dem på Sundtoldmarkedet, på Hammermøllen, ved Kronborg Cup, på museerne og så videre. De er dedikerede og har stor viden. Og der er på ingen måde et generelt billede af, at der blandt de frivillige er problemer med alkohol. Der har blot været et par enkeltsager, nogle ganske uheldige episoder, som gør, at vi står, hvor vi nu står, siger borgmester Benedikte Kiær (K) til Helsingør Dagblad.

Øl-diskussionen begyndte da Helsingørs museumschef Maibritt Bager indførte et alkoholforbud blandt de frivillige på linje med det, de kommunalt ansatte skal overholde. Nogle af de frivillige på Værftsmuseet ved Kulturhavnen har protesteret mod den regelændring, som Bager besluttede på grund af et par episoder, hvor en frivillig i kommunen var beruset ved et arrangement blandt andet rettet mod børn, og en beruset frivillig kom til skade ved en anden lejlighed, skriver Helsingør Dagblad

Nu havner sagen så på økonomiudvalgets bord. Kiær og de andre politikere vurderer, at det nok skal kunne lade sig gøre at finde en løsning. Man vil høre, hvad man gør i andre kommuner og på andre institutioner, hvor man har frivillige.

– Jeg har nogle klokkeklare principper. Blandt andet, at hvis der er børn til stede, så skal en frivillig ikke lugte af øl. Og der må heller ikke være alkohol involveret, hvis man håndterer maskiner eller værktøj eller andet, hvor man kan komme til skade selv eller gøre skade på andre. Heller ikke, hvis man for eksempel sejler mennesker rundt i en jolle til Sundtoldmarkedet. På den anden side skal det være helt fint, at man, efter man har gjort et godt stykke arbejde sammen, nyder en øl. Vi skal ikke gøre tingene så ufleksible, at de frivillige løber skrigende væk, siger Benedikte Kiær til Helsingør Dagblad. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere vil have en øl-løsning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger