Foto: Færgeselskabet Læsø
Foto: Færgeselskabet Læsø
27.09.2017 kl. 09.41

Øboere får halv pris på færgebilletter året rundt

Fordelingen af offentlige midler til trafikal ligestilling for Læsøfærgen er særdeles godt nyt for både turister, læsøboere og sommerhusejere på øen.
tekst Tom Ekeroth

175 kroner for en personbil med to voksne og to børn. Det er prisen for læsøboere med behov for at sejle med Læsøfærgen fra 1. januar 2018.

Der er tale om en markant prisnedsættelse på 56 procent i forhold til den nuværende familiepris på 405 kroner for en færgetur mellem Frederikshavn og Læsø.

Prisnedsættelserne skyldes, at Færgeselskabet Læsø har lagt sidste hånd på fordelingen af de offentlige midler, der har til formål at sikre trafiktal ligestilling – princippet om at det skal koste det samme at sejle en kilometer med færge, som det koster at køre en kilometer i bil. Ligeledes har Færgeselskabet Læsø brugt egne midler til at nedbringe priserne yderligere.

Sommerhusejere på Læsø får samme priser som de fastboende, mens turister får færgebilletter med omkring 50 procent rabat i forhold til normalprisen fra 2016, inden den trafikale ligestilling trådte i kraft. Her lyder prisen på 250 kroner for en standardbillet til en personbil med op til syv passagerer. For turisternes vedkommende gælder de stærkt nedsatte priser nu i 10 af årets 12 måneder med kun højsæsonen som undtagelse.

LÆS OGSÅ Læk af fortrolige oplysninger fra byråd koster 10.000 kroner i bøde

– Der er i alle tilfælde tale om markante prisnedsættelser, som uden tvivl vil skabe mere trafik og deraf følgende vækst, jobs og øget bosætning på Læsø. Særligt fordelagtige er de nye priser for Læsøfærgens kernekunder i form af læsøboerne, som vi desuden imødekommer med en forenkling af vores billettyper, fortæller Lars Simon Rieks, direktør i Færgeselskabet Læsø.

– De nye priser kommer til at betyde rigtig meget for øen. Vi har allerede én gang oplevet markant vækst i trafikken, da prisen på færgebilletter blev nedsat i 2016, og det samme vil efter al sandsynlighed ske igen. Imidlertid understreger prisnedsættelserne og den medfølgende øgede interesse omkring Læsø, at vi har brug for yderligere kapacitet, hvorfor vi arbejder videre med planerne om at investere i en ny Læsø-færge, forklarer kommunalbestyrelsesmedlem Olav Juul (V), som er bestyrelsesformand i Færgeselskabet Læsø.

Aftalen om lavere færgetakster til de danske øer er en del af aftalen ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, der er enstemmigt vedtaget af alle partier i Folketinget. Priserne på færgebilletter til Læsøfærgen blev første gang sat ned i perioden 15. august 2016 til 23. oktober 2016. Det resulterede i en stigning på 37 procent i antallet af overførte personbiler sammenlignet med den tilsvarende periode året forinden. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Øboere får halv pris på færgebilletter året rundt Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger