27.09.2017 kl. 15.15

Ny grøn indkøbspolitik i Københavns Kommune

Mad- og bagepapir, rengøringsservice og bomuldstøj skal have Svanemærket eller EU-blomsten, når Københavns Kommune køber ind. Den nye grønne indkøbspolitik sikrer flere miljømærkede varer.
tekst Tom Ekeroth

Københavns Kommune har netop vedtaget en ny grøn indkøbspolitik med et krav om, at kommunens syv forvaltninger skal gå efter miljømærkede produkter i alle relevante indkøb og udbud.

– Miljøskadelige og hormonforstyrrende stoffer hører ikke hjemme nogen steder – og slet ikke i nærheden af Københavns børn. Derfor er det godt, at vi nu kan minimere skadelige kemikalier på langt flere produkter, end vi gør i dag, og når vi på sigt køber eksempelvis legetøj. En grøn indkøbspolitik er et vigtigt skridt mod en endnu mere bæredygtig kommune, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF), der oprindeligt stillede forslaget om en grønnere indkøbspolitik, er glad for, at Københavns Kommune nu tager endnu et skridt for at passe bedre på miljøet.

– I København er vi allerede godt i gang med den grønne omstilling. Maden på vores institutioner er økologisk, vi arbejder på at få bilerne ud af byen, og nu bliver vores indkøbspolitik endnu grønnere. Det er alt sammen tiltag, som skal sikre, at Københavns Kommune når sit mål om at blive en CO2-neutral hovedstad inden år 2025, siger Ninna Thomsen.

LÆS OGSÅ KL klar med 48 forslag til CO2-reduktion

Københavns Kommune køber hvert år ind for mere end 300 mio. kr. Derfor har kommunen mulighed for at motivere både leverandører og producenter til at udvikle, producere og udbyde mere miljøvenlige produkter.

Hvert år udvælges to til fire produktområder, hvor Københavns Kommune og Miljømærkning Danmark går i dialog med producenter om at udvikle mere miljøvenlige produkter. I 2017-2018 vil Københavns Kommune gå i dialog med producenter af legetøj og kontormøbler.

Københavns Kommunes grønne indkøbspolitik skal vedtages endeligt i Borgerrepræsentationen den 12. oktober. De nye krav træder i kraft den 1. november 2017. tek@kl.dk 

Emneord
Indkøb, Miljø

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny grøn indkøbspolitik i Københavns Kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger