Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
26.09.2017 kl. 10.50

Slagelse udlåner robotstøvsugere på biblioteket

På Slagelse og Korsør Bibliotek kan du fremover låne velfærdsteknologiske hjælpemidler med hjem og afprøve dem i ro og mag derhjemme i 14 dage. Det sker på de nye såkaldte teknoteker.
tekst Tom Ekeroth

Det er rart at kunne selv. Hvad enten det drejer sig om påklædning, madlavning eller noget helt tredje, så er det rart ikke at være afhængig af hjælp fra andre.

Heldigvis findes der allerede en lang række hjælpemidler. Og for at gøre det lettere for borgerne rykker velfærdsteknologien nu ind på både Slagelse og Korsør Biblioteker i form af såkaldte teknoteker.

– Et nyt teknotek på biblioteket vil bringe velfærdsteknologien tættere på borgerne og give dem mulighed for både at se og ikke mindst afprøve forskellige hjælpemidler. Vi vil gerne skabe mere synlighed omkring de mange hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lidt lettere, og som kan være med til at give borgerne en større frihed i hverdagen, siger formand for Sundheds- og Seniorudvalget i Slagelse Kommune Ann Sibbern (O).

De nye teknoteker bliver små udstillingsområder, hvor det ikke er bøger, der står på hylderne. I stedet vil det være velfærdsteknologiske hjælpemidler som låg-åbnere og ergonomisk bestik, læselup, strømpepåtagere og robotstøvsugere. Ved at låne et hjælpemiddel med hjem kan man få afklaret, om det reelt løser et behov.

LÆS OGSÅ Telefonindustri vil blande sig i ældreplejen

– På bibliotekerne ser vi det som en oplagt mulighed for at hjælpe borgerne. Vi har systemet til at styre udlånene, og vi synes, det er en god ide, at borgerne fremover også kan låne hjælpemidler, så de kan finde ud af, om det er en løsning for dem. Teknoteket er en mulighed for, at borgerne selv kan afprøve om et hjælpemiddel kan gøre en forskel i ens hverdag, uden man behøver at investere i hjælpemidlet på forhånd. Fra uge 41 bliver det muligt, at man kan låne hjælpemidlerne med sit sundhedskort på præcis samme måde, som man låner bibliotekets øvrige materialer, siger René Birkemark Olesen, leder af Bibliotek og Borgerservice. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Slagelse udlåner robotstøvsugere på biblioteket Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger