Arkivfoto
Arkivfoto
25.09.2017 kl. 09.25

Borgmester holdt udenfor budget

Mogens Haugaard (Nyt Stevns) meldte afbud til et møde med flertalsgruppen og blev afvist, da han dukkede op til det næste. Han kalder processen "uhørt" og "helt utilgivelig.
tekst Tom Ekeroth

– Det har været en meget udemokratisk budgetproces, og jeg har aldrig i mit politiske liv oplevet noget lignende, siger borgmester Mogens Haugaard (Nyt Stevns) til Dagbladet, efter at han og Inge Milbrat, det andet medlem af Nyt Stevns, som de to eneste i kommunalbestyrelsen ikke er en del af det brede budgetforlig, som nu er indgået.

Ifølge borgmesterens udlægning har flertalsgruppen tilrettelagt en møderække med meget korte tidsfrister, som han som borgmester ikke havde nogen mulighed for at leve op til.

– Derfor sendte jeg Nyt Stevns' budgetforslag på forhånd på mail med en understregning af, at det for os er afgørende, at den tilladte ramme for drift og anlæg ikke overskrides i forhold til aftalen med regeringen. Jeg havde på grund af andre gøremål ikke mulighed for selv at møde op til det møde, som flertalsgruppen havde indkaldt mig til, så jeg sendte afbud. I stedet kom jeg til det næste møde i rækken – også for at høre, hvad de andre partier ville spille ud med, siger han til Dagbladet.

Men her blev han bedt om at gå, uden at have fået lejlighed til at fremføre sine synspunkter.

LÆS OGSÅ Kommunernes budgetter er på plads

– Det er et faktum, at jeg dermed blev holdt udenfor, siger Mogens Haugaard, der kom på konfliktkurs med sit oprindelige parti Venstre.

Han kalder den oplevelse for "helt utilgivelig".

– Det er meget grænseoverskridende, at flertallet på den måde afviser mig, når jeg kommer for at fremlægge Nyt Stevns' synspunkter, siger Mogens Haugaard til Dagbladet.

Emneord
Budget

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester holdt udenfor budget Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger