Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
18.09.2017 kl. 14.48

Borgmestre kræver mere politi til deres område

Der er skåret for dybt i bemandingen hos Københavns Vestegns Politi, mener 11 borgmestre. De har nu skrevet et fælles opråb til justitsministeren.
tekst Rudi Holm

11 borgmestre fra den københavnske vestegn har sendt et fælles brev til justitsminister Søren Pape (K), hvori de bedre om at få flere betjente til området.

De mener, at der er blevet skåret for dybt i Københavns Vestegns Politi til fordel for at lave grænsekontrol og løse opgaver i København.

– Udover de 25 mand, der stort set permanent er afgivet til andre opgaver, er Københavns Vestegns Politi siden 1. januar 2016 blevet skåret med 100 uniformerede årsværk, lyder det i brevet.

Borgmestrene i Albertslund, Rødovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Glostrup, Brøndby, Ballerup, Vallensbæk, Hvidovre, Herlev og Gladsaxe beder om, at regeringen og Folketinget finder en løsning på problemet i forbindelse med finansloven for 2018. Og de understreger i brevet, at "der er behov for handling nu".

LÆS OGSÅ Beredskabsdirektør fratræder

– Vi synes, det er hamrende alvorligt. Der er brug for en stor og massiv indsats på den københavnske vestegn omkring bander og kriminalitet, men også til almindelige politiopgaver som trafiksikkerhed og trafikregulering, siger Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S), til TV 2 Lorry. ruh@kl.dk 

Emneord
Politi, Beredskab

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmestre kræver mere politi til deres område Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger