Foto: Slagelse Kommune
Foto: Slagelse Kommune
14.09.2017 kl. 09.01

Politiet indstiller efterforskning af byrådspolitiker

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indstiller efterforskning af politiker, da man ikke kan finde beviser for uregelmæssig brug af offentlige midler.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dropper at gå videre med sagen mod Helle Blak (SF) fra Slagelse Byråd.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi modtog i begyndelsen af marts en anmeldelse om, at byrådsmedlem Helle Blak (SF) skulle have gjort sig skyldig i overtrædelse af straffeloven i form af økonomiske uregelmæssigheder og lemfældig brug af offentlige midler.

Sagen er nu efterforsket og på baggrund af det tilvejebragte bevismateriale er det besluttet at indstille efterforskningen, da der ikke er rimelig formodning om, at Helle Blak har begået et strafbart forhold.

Politikredsen har i relation til anmeldelsen af Helle Blak tillige modtaget en anmeldelse om læk af fortrolige oplysninger fra et byrådsmøde i Slagelse Byråd. Efterforskningen af denne sag pågår fortsat, og politiet har derfor ingen kommentarer til denne.

Tilbage i februar

Det var den tidligere kommunaldirektør Jane Wiis, der mens hun stadig var ansat, anmeldte Helle Blak. Det skete på baggrund af hendes stilling som leder på den kommunale institution Rosenkildegårdens Ungdomscafé.

Det skete i februar i forbindelse med en intern revision i Ungdomscaféen, hvor myndighederne mente, at man havde fundet uregelmæssigheder i økonomien på stedet. Man fandt, at der var tale om for høje lønninger og en kritisabel omgang med penge på værestedet.

Som konsekvens af revisionen og politianmeldelsen blev Helle Blak fyret fra stillingen kort før byrådsmødet i marts.

Det fik Enhedslistens to medlemmer, Jørn Melchior Nielsen og Thomas Clausen, til at melde kommunens økonomiudvalg og kommunaldirektør Jane Wiis til politiet, blandt andet fordi de mente, at økonomiudvalget havde brudt sin tavshedspligt ved at offentliggøre, at Helle Blak "påtænkes fyret", som det fremgik af referat fra udvalget.

Helle Blak nægtede at acceptere fyringen – og det gjorde hendes fagforening også. Sammen med sin fagforening, BUPL, har hun stadig i dag en sag kørende i Arbejdsretten om uretmæssig opsigelse.

Byrådet meldt til politiet

Den 22. marts blev hele byrådet anmeldt til politiet. Det var borgmester Stén Knuth (V), der stod bag anmeldelsen indgivet 22. marts 2017, efter at sagen om Helle Blaks fyring blev lækket til pressen.

Sagen indeholder altså flere politianmeldelser: Først politianmeldelse af Helle Blak. Så politianmeldelsen af økonomiudvalget og kommunaldirektøren. Og sidst politianmeldelsen af byrådet og borgmesteren.

Politianmeldelsen skete, efter at samtlige politikere i økonomiudvalget stemte for en undersøgelse af, hvem der har brudt sin tavshedspligt over for pressen og lækket sagen om Helle Blaks påtænkte fyring.

Efterforskningen af den sag pågår fortsat, og politiet ønsker derfor ikke at udtale sig om sagen.

Lettet

Helle Blak selv er lettet over, at sagen om økonomiske uregelmæssigheder er droppet.

– Jeg vidste jo inderst inde godt, at der intet var at udsætte. Men jeg er også forbavset over al den ondskab, jeg føler, visse personer har udvist. Jeg har hele tiden vidst, at der ikke var hold i de anklager, siger hun til Sjællandske Medier.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politiet indstiller efterforskning af byrådspolitiker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger