Mathilde Plantener, formand for Esbjerg Kommunes Fælleselevråd og Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
Mathilde Plantener, formand for Esbjerg Kommunes Fælleselevråd og Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget, Esbjerg Kommune. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Byhistoriske Arkiv
12.09.2017 kl. 09.39

Unge byrødder dyster på ideer

Esbjergs nye Ungebyråd konkurrerer om at overbevise politikerne om, at deres ide er den bedste.
tekst Tom Ekeroth

På mandag bombarderer Esbjerg Kommunes Ungebyråd byrådet med ideer. I et helt nye koncept skal de unge repræsentanter fra folkeskoler og ungdomsuddannelser overbevise politikerne om, at deres ide er værd at investere 150.000 kroner i. Heldagsarrangementet med de unge kulminerer på det ordinære byrådsmøde, hvor byrådspolitikere ved afstemning vælger årets vinderide.

I det nye Ungebyråd deltager 31 repræsentanter fra hver af kommunens skoleafdelinger og ungdomsuddannelser, og det bedste forslag fra Ungebyrådet kan blive ført ud i livet.

Deltagerne er aldersmæssigt fra 8. klasse til 3.g, og idekonkurrencen giver deltagerne et indblik i det politiske system. Arrangørerne håber, at det både vil øge interessen for at engagere sig i politisk arbejde og give dem bedre forudsætninger, når mange af dem inden længe skal sætte deres kryds for første gang.

– Jeg har store forventninger til vores første Ungebyråd, både fordi det er uvurderligt at få de unges input, og fordi det er en oplagt mulighed for at introducere eleverne til det lokaldemokrati, som de selv kan være med til at påvirke, siger Jakob Lose (V), der er formand for Kultur & Fritidsudvalget i Esbjerg Kommune.

LÆS OGSÅ Ny børne- og ungeborgmester i Aarhus

Borgmester Johnny Søtrup (V) og kommunaldirektør Otto Jespersen byder velkommen på dagen, og derefter går et hæsblæsende program i gang.

Alle repræsentanter har på forhånd læst de andres forslag og er derfor med det samme klar til den sms-afstemning, der skal indsnævre 31 forslag til fem konkrete ideer.

I løbet af dagen kan deltagerne trække på faglig ekspertise fra kommunens ansatte, og blandt andre kommunens udvalgsformænd er med til at udfordre og kvalificere projektforslagene.

Til sidst skal de tre bedste ideer præsenteres for byrådet. Det kommer til at foregå umiddelbart efter det ordinære byrådsmøde. Foruden de 150.000 kroner har politikerne desuden mulighed for at tildele 50.000 kroner ekstra til et af projekterne. 

LÆS OGSÅ Frederiksberg frikender sig selv i Aggesens boligsag

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Unge byrødder dyster på ideer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger