Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
07.09.2017 kl. 09.18

Borgerne skal bestemme hvor træet skal stå

Aarhus skal være grønnere. Derfor foreslår Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø, at der bliver plantet 10.000 nye bytræer frem mod 2025.
tekst Tom Ekeroth

10.000 nye træer skal bidrage til at øge livskvaliteten, og gør Aarhus til et skønnere sted at færdes.

Planen er, at træerne skal plantes i gader, ved veje, i parker og på byens pladser. Nogle steder vil træerne skabe rum at trives i. Andre steder skal de skabe et tryggere miljø på parcelhusveje, hvor børnene får lettere ved at cykle eller spille bold. De konkrete placeringer kan aarhusianerne være med til at ønske.

– Vores by vokser, og det er nødvendigt at sørge for flere grønne områder i forskellige former, så Aarhus bliver ved med at være et dejligt sted at være. Vi skal have det grønne endnu tættere på og helt ind i byen. Jeg er sikker på, at aarhusianerne har mange gode ideer til, hvor byen har plads til flere træer, og jeg glæder mig til at høre deres forslag, siger Kristian Würtz.

Det er ganske let at indsende sit ønske ved hjælp af en mobiltelefon. Appen ”Aarhus BorgerTip” har netop fået tilføjet funktionen ”Ønsk et træ”. Med den kan alle markere på et kort, hvor de ønsker, at der skal plantes et træ.

LÆS OGSÅ Borgerne er vilde med at fortælle den gode mobilhistorie

Ud over 10.000 flere træer foreslår Kristian Würtz en række konkrete tiltag, der alle skal bidrage til et grønnere Aarhus. Det er blandt andet:

  • Hver gang, der fældes ét træ i det indre Aarhus, stilles der krav om, at der plantes to nye.
  • Indfaldsvejene skal være grønne alléer, så man ikke er i tvivl om, at man kommer til/forlader en grøn by.
  • Når Aarhus Kommune bygger nye trafik- og mobilitetsanlæg, vil man supplere asfalt og fliser med grønne rabatter, buske og træer.
  • Alle lokalplaner skal indeholde bestemmelser om beplantning, der sikrer grønne kvaliteter for byens borgere, sikrer levesteder til byens dyr og planter og bevarer og beskytter store og gamle træer. 

tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgerne skal bestemme hvor træet skal stå Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger