Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
06.09.2017 kl. 11.12

Forældre skal kunne afvise ikke-vaccinerede børn

Forældrebestyrelsen skal have mulighed for at beslutte, om der skal være børn, som ikke er vaccineret, i de københavnske daginstitutioner. Det foreslår Anna Mee Allerslev (R).
tekst Sille Olsen

Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev (R), foreslår, at forældrebestyrelserne i de københavnske børnehaver og vuggestuer skal have mulighed for lokalt at beslutte, om deres institution kun skal være for vaccinerede børn og børn, som ikke kan tåle at få en vaccine. Det skriver Politiken.

− Det er en mild form for tvang. Jeg vil gerne rejse debatten om vaccinerne, fordi den er vigtig. Forældrene til de ikke-vaccinerede børn skal vide, hvad konsekvenserne er for andre børn. Og det må de så selv tage konsekvensen af, for eksempel ved ikke at sende deres børn i institution, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.

Socialdemokratiets medlem af børn- og ungeudvalget, Jonas Bjørn Jensen, støtter op om forslaget. Han vil tage det med til udvalgets næste møde, så mulighederne og konsekvenserne ved forslaget kan blive undersøgt.

− Det er nogle egoistiske forældre, der ikke vaccinerer deres børn, så vi må sætte ind med hårde midler. Og det kunne være med et forslag som dette, siger Jonas Bjørn Jensen til Politiken. Han mener også, at hvis vaccinerne er fravalgt af økonomiske årsager, skal forældrene have hjælp til betalingerne, før børnene bliver udelukket fra institutionerne.

LÆS OGSÅ Dropper forbud mod vegansk mad i daginstitutioner

Hverken SF eller Venstre mener, at ansvaret for at udelukke børnene fra institutionerne skal lægges over på forældrene.

− Det vil være nogle meget vanskelige afvejninger. Der skal være en kommunal eller national politik på det her felt, siger SF’s medlem af børn- og ungeudvalget, Klaus Mygind, til Politiken. 

Anna Mee Allerslevs forslag kommer som en reaktion på, at nogle danske børn ikke vaccineres mod sygdomme som for eksempel mæslinger, da forældrene er modstandere af vaccinen. siol@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Forældre skal kunne afvise ikke-vaccinerede børn Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger