Arkivfoto
Arkivfoto
31.10.2017 kl. 10.01

Omsorgssvigtede kræver flere penge af kommune

Slagelse Kommune har fået nyt krav fra tre omsorgssvigtede søstre, der ellers vandt en sag i landsretten i juni og fik en godtgørelse.
tekst Rudi Holm

Slagelse Kommune kan se frem til endnu en sag om de tre svigtede søstre, der blev udsat for overgreb hos deres plejefamilier i årene 1999 til 2005. En sag som blandt andet er blevet beskrevet i TV 2-dokumentaren "Anbragt i helvede".

I juni i år blev kommunen i Østre Landsret dømt til at udbetale en godtgørelse på 100.000 kroner til hver af de tre søstre, og senere fik en fjerde søster et lignende beløb.

Men nu vil søstrene have endnu flere penge, skriver Sjællandske.

Slagelses borgmester, Stén Knuth (V) bekræfter overfor avisen, at han har modtaget et skriftligt krav fra søstrenes advokat Mads Krøger Pramming. Landsretsdommen omhandler den gamle Skælskør Kommunes svigt af søstrene. Ifølge det nye krav handler det "om godtgørelse og erstatning for de fortsatte omsorgssvigt, mens Slagelse Kommune havde ansvaret for dem".

LÆS OGSÅ Hjælp skal også gå til børn fra velstillede misbrugsfamilier

I brevet er der ikke nævnt noget beløb, men ifølge Sjællandske lægges der op til en dialog om sagen.

– Mine klienter er selvsagt udmattede ovenpå flere års retssag mod Slagelse Kommune og ønsker mere end noget andet at lægge det hele bag sig og komme videre med livet, skriver Mads Krøger Pramming.

Stén Knuth siger til avisen, at han beklager, hvis sagen skal igennem endnu en juridisk sagsbehandling.

– Jeg håber, at vi meget snart kan få et møde med den advokat, som repræsenterer pigerne, så vi kan finde ud af, hvad de ønsker, og hvordan vi kan imødekomme et eventuelt krav, siger han til Sjællandske. ruh@kl.dk 

LÆS OGSÅ Hvert andet barn med underretninger om overgreb førte ikke til støtteforanstaltning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Omsorgssvigtede kræver flere penge af kommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger