Foto: Dansk Skoleidræt
Foto: Dansk Skoleidræt
24.10.2017 kl. 10.16

Aarhus vil have børnene til at gå igen

En ny undersøgelse viser et fald i andelen af aarhusianske skolebørn, der transporterer sig aktivt til og fra skole. Hos Aarhus Kommune er man opmærksom på tendensen og har sat flere projekter i gang for at vende udviklingen.
tekst Tom Ekeroth

En ny undersøgelse, der er lavet af Transportlaboratoriet for Aarhus Kommune, viser, at tre fjerdele af de 64 skoler i undersøgelsen har oplevet et fald i andelen af elever, der aktivt transporterer sig til og fra skole. Faldet er registreret fra 2015 til 2017.

– Vi skal selvfølgelig tage denne udvikling seriøst og alvorligt og forsøge at vende kurven hurtigst muligt. Det arbejder vi hårdt på, blandt andet gennem et grundigt samarbejde med byens skoler, hvor vi sammen finder ud af, hvordan skolevejene for børnene bliver mere sikker, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.

Byrådet afsatte for nylig 17,5 millioner kroner til at anlægge vejbump, fodgængerfelter, nye hastighedszoner samt en kommende hastighedsplan for hele kommunen, der skal gøre vejene omkring skolerne mere sikre at færdes på for skolebørn. Det er rådmandens forventning, at dette kan være med til at motivere flere til at tage cyklen eller gå i skole.

Projekterne, der skal øge andelen af skolebørn, der transporterer sig aktivt, omfatter bland andet 138 tiltag udpeget i Skolevejsanalysen og projekter såsom gåbusserne, der udføres i samarbejde med udviklingsprojektet Smart mobilitet. I "Gåbussen" går børnene i flok til skole på bestemte tidspunkter og faste ruter med en ledsager.

LÆS OGSÅ De tykke og de tynde skoler
FOR ABONNENTER

– Vi kan kun opfordre til, at man som forældre tager et medansvar, når det drejer sig om børnenes transport i skole. Hvis flere transporterer sig selv, vil det ikke alene give store sundheds- og trivselsmæssige fordele for børnene, det vil også forbedre sikkerheden ved skolerne, hvis færre biler kører til og fra – især i morgentimerne, siger Kristian Würtz. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus vil have børnene til at gå igen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger