Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.10.2017 kl. 09.49

Dyre gyldne håndtryk til kommunale topchefer

Ni af de danske kommuner har brugt millionsummer på godtgørelse til direktører og topchefer. Det viser en aktindsigt, som TV2 har foretaget. I alt har 54 af landets kommuner brugt penge på godtgørelser.
tekst Sille Olsen

Siden sidste kommunalvalg er der blevet udbetalt knapt 224 millioner i godtgørelser til fyrede direktører og topchefer i landets kommuner og regioner. Det viser en aktindsigt, som TV2 har foretaget blandt kommunerne.

– Det er ikke bare et par sko, vi snakker om. Hvis man ikke havde de her fratrædelsesgodtgørelser, ville det gøre en kæmpe forskel, siger Anders Drejer, der er professor i økonomi og ledelse på Aalborg Universitet til TV2.

Det er særligt København, Gentofte, Ballerup, Faxe, Holbæk, Slagelse, Odense, Faaborg-Midtfyn og Odder Kommune, som har været gavmilde med de store beløb. De har hver især udbetalt mere end fem millioner kroner på den post de seneste fire år.

I 44 ud af landets i alt 98 kommuner er der ikke udbetalt nogle godtgørelser, viser aktindsigten. De resterende 54 kommuner har udbetalt mellem 265.948,28 (Stevns Kommune) og 13.566.627,47 kroner (Københavns Kommune). Ifølge TV2s beregninger svarer København Kommunes fratrædelsesudgifter til 34 social- og sundhedshjælperes årsløn.

LÆS OGSÅ Statsrevisorerne kritiserer kommuner

Ifølge aktindsigten er 86 millioner kroner blevet udbetalt til kommunaldirektører, koncernchefer og andre topledere i landets kommuner og regioner som en slags bonus for, at de enten har opfyldt deres kontrakt eller forlænget den. Omkring 72 millioner kroner blevet udbetalt som fratrædelsesgodtgørelser til fyrede chefer. Endelig har kommunerne betalt knap 66 millioner kroner i opsigelsesperioden til topledere, som er blevet fritstillet. siol@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dyre gyldne håndtryk til kommunale topchefer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger